1 Kasım 2013 Cuma

Oradaydık: Wire

Koskoca Wire...

Punk olarak başladıkları yollarına kullandıkları gitar efektleri ve synth seslerle post-punk olarak devam eden İngiliz ekip Wire, Çarşamba günü Babylon'daydı. Sonic Youth, R.E.M, The Jesus and Mary Chain gibi kallavi grupların şekillenmesinde parmağı olan eski punk'ları kaçırırsak kalbimiz kırılırdı. Yaklaşık 40 yıldır müzik piyasasındaki önemli duruşlarına, yaşlarına hürmeten ve bu minvaldeki daha pek çok sebepten topluluğu canlı dinleme fırsatını geri tepmedik ve konser yerinin yolunu tuttuk.

Evet, günlerden çarşambaydı; evet, insanlar eğlenmek için değil de konser için oradaydı ama yine de sahnede bir punk grubu varken konseri bir salınım bile göstermeden tamamlayan insanlar vardı. Bu durum bizler için abesle iştigal olsa da esas mevzu Wire olduğu için kem gözlere aldırış etmeden tabiri caizse konserin büyük bir kısmında tepinmekten geri kalmadık.


Konserin geneline kıyasla daha sakin olan ilk şarkıda ses sistemi diğer şarkılara göre ayarlamış olacak ki biraz korkuttu ancak bu durum konserin geri kalanına sirayet etmediği için keyfimiz kaçmadı. Tıklım tıklım dolu Babylon'daki müzikseverler konserin ilk 20 dakikasından sonra kıvama geldi ve kulaklarımızdaki pası attık.


Yeni şarkılarını bizlerle paylaşan İngiliz ekip, konser boyunca dinleyiciyle pek fazla iletişime geçmeden (şaşırmadık) geceyi birkaç cümleyle tamamladı. Eski toprak Wire, yeni albüm yaptık onunu için hep yeni şarkılardan çalacağız felsefesini benimsemediği gibi birçok eski albümüne de şöyle bir dokundu. Konserin son yarım saatinde hep birlikte göğe yükseldik, tek kelimeyle özetlemek gerekirse harikulade bir deneyimdi.

Velhasıl, son şarkılardaki hipnoz edici etkiyle Babylon'dan evlerimizin yolunu tuttuk. 

Setlist de bununla aynıdır büyük ihtimal. Zira mest olmaktan şarkı listesini zihnimizde tutmak mümkün olmadı. http://www.setlist.fm/setlist/wire/2013/palace-st-gallen-switzerland-6bc70eaa.html
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa