8 Ağustos 2009 Cumartesi

Radiohead Albümlere Ara Veriyor


Radiohead, bir kez daha gündemde. 


Thom Yorke, Believer dergisine verdiği röportajda Radiohead'in uzun bir süre boyunca albümler yerine geçtiğimiz günlerde yayınladıkları Harry Patch gibi singlelara yoğunlaşacağının haberini verdi.

"Bir albüm yapmanın yaratıcı süreciyle bir kez daha uğraşmak istemiyoruz. In Rainbows'ta bunu yaptık çünkü gideceğimiz yol ile ilgili kesin bir fikrimiz vardı. Ancak bu süreci bir kez daha yaşamak istemiyoruz."

Bu sadece grubun yaratıcı sürecinin düzgün ilerlemesini sağlamak adına alınmış bir karar mı, yoksa yeni müzik piyasasının bir parçası olmak için yapılan bir değişiklik mi, ona henüz karar veremesem de bence iyi bir karar almışlar.
Share This
Subscribe Here

1 yorum:

snw on 9/8/09 3:56 ÖÖ dedi ki...

Coldplay'de ve U2'da da aynı problem baş gösterebilir bana sorarsanız. Göstermese bile, gösterse yeridir. Sonuç olarak, birileri ortaya güzel/çok iyi bir şeyler çıkardıkları zaman, tüketicinin beklentisi fena halde artıyor. Takiben de ya daha iyisini yapmak gerekiyor; daha iyisi yapılamıyorsa da talebi kontrol etmeyi becerebilmek lazım.

In Rainbows harika bir albümdü. Eh, biraz overrated durumlarından da bahsetmek mümkün pek tabii; ama kopan gürültü-parıltı kesinlikle albümü gölgede bırakamaz. In Rainbows'tan sonra, Radiohead'in dağılması bana en makul yol gibi gözükmüştü; bundan iyisini çıkarmaları için kaç yıla veya nasıl kafalara ihtiyaçları olduğunu kestirmek güç.

Bu şekilde, albüme ayıracakları enerjiyi, perakende(evet) bir şekilde daha az materyale, daha uzun sürede ayırırlarsa, herkes için en hayırlısı olacağı kesin. Yani iki seçenek sunmuşsun ya Arda, bence bir buçuk.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa