29 Ocak 2011 Cumartesi

+18: 1 Kadın 1 Erkek

Bekarlık sultanlık olmaktan çıktı   



Bize Geçelim Mi?: Bir kelime bir işlemi çağrıştıran adıyla Demet Evgar ve Emre Karayel'in oynadıkları bu dizi 2008 yılında Turkmax'ta yayına başladı. Dizinin kanalı Turkmax olunca izleyicinin belirli bir kesime açık olması kaçınılmaz diye düşündürüyordu.

Evet!: Beklenen olmadı. Dizi facebook'la tanıştı ve bir patlama yaşandı. Kısa süreli skeçlerin paylaşıma uygun bir biçim taşımasının bundaki katkısı inkar edilemezdi. Öte yandan Demet Evgar ve Emre Karayel Türkiye televizyonlarında yeniden bir tabu olma yoluna girmiş olan cinselliği ele alış biçimleriyle alevi harlayan isimler oldular. Beraberlikler üzerinden ilerleyen diziler yeniden moda oldu, Issız Adam'a nankörce bir el sallandı.

Pişman Mısın?: RTÜK ve siyasal erk ilişkisi her dönem Türkiye'de çeşitli mefhumlar üzerinden tartışılır. Bazen rüzgar sağdan bazense soldan eser. Bu sefer rüzgarın sağdan şiddetli bir fırtınaya dönüşeceği endişesi gündemdeydi. Huysuz Virjin'in televizyonlara çıkartılmadığı iddiası ile çalkalanan bir dönemin devamında cinsellik alışılagelmiş kaba bir teşhirle değil içerik yönüyle ele alınıyordu. Dizi; göze ve akla hitap eden bir cinsellik tasviri olarak televizyon tarihindeki yerini aldı.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa