30 Ocak 2011 Pazar

Eivind Aarset Ruh Okumaları (2)



Eivind 6 yıl aradan sonra İstanbul'da



Oslo Underground caz müziğinin önde gelen isimlerinden Eivind Aarset 29 Ocak akşamı 6 yıl aradan sonra İstanbul seyircisiyle vuslata erdi. Garanti Caz Yeşili etkinlikleri kapsamında gerçekleşen konserin bu seferki buluşma yeri Tamirane oldu. Mekan oldukça hoştu, ışıklar ve ses sistemi Eivind'in performansına renk kattı. Uzun bir bekleyişin ardından tekrar bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan İstanbul seyircisi, Eivind'in ve orkestrasının (Sonic Codex) belirmesiyle iyiden heyecanlanmaya başladı.

Elektronik ve ambient müzikle nu-jazz kalıplarını bir arada deneyerek hayal gücünün sınırlarını zorlayan, bu anlamda müzik türleri arasındaki sınırları buharlaştıran "guitar anti-hero" lakaplı ünlü jazz ustası Eivind, müzikte ritmi ön planda tutuyor. Bu konserde 4 kişilik orkestradan ikisinin bateride yer alıyor olması da Eivind Aarset'in ritme ne kadar önem verdiğini gösteriyor.

Bu konsere damgasını vuran, Eivind Aarset'in elektrogitarından yükselen efektler ve salondaki ışık gösterileri oldu. Efektleri seyircilere tanıtan ise bir anlamda bass gitarda yer alan Audun Erlien oldu. Özellikle son albüm olan “Live Extracs”tan çalan parçalarda yükselen efektler seyircilerin heyecanını bir kat daha artırdı. Droback Saray ve Sign of Seven adlı parçalar bunun en güzel örnekleri oldu. Buna ek olarak bateristler olağanüstü bir performans sergilediler ve unutulmaz bir konser yaşattılar.

Bu konser belki de 6 yıllık bekleyişin patlaması oldu ve beklemeye değdi. Orkestra muhtşemdi, Eivind ile seyirciler arasındaki iletişim ve sevgi gösterisi bir başkaydı. Umarız Eivind bir dahaki gelişine kadar bizi fazla bekletmez ve en kısa zamanda tekrar müziğiyle ruhumuzu yeniden diriltir.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa