5 Ocak 2011 Çarşamba

Eurovision 2011: Yüksek Sadakat

2011 Eurovision Şarkı Yarışması'nın Türkiye temsilcisi belli oldu.   


TRT, bu sene Almanya'da düzenlenecek olan 56. Eurovision Şarkı Yarışması'ında Türkiye'yi Yüksek Sadakat'in temsil edeceğini açıkladı.


TRT'nin onca isim konuşulurken neden Yüksek Sadakat'ta karar kıldığını bilmiyoruz. Sadece şunu söyleyebilirim ki TRT'nin büyük ölçüde pragmatist nedenlerle de olsa rock gruplarına değer vermesi güzel. TRT bir isimde çok ısrarcıymış ama kabul etmeyince bu gruba teklif göndermiş diyorlar. Bu teklif gruba da sürpriz olmuş diyorlar. Söylenenlerin ne kadarı doğru, bunu da bilmiyoruz.

Bakalım, Yüksek Sadakat nasıl bir şarkı hazırlayacak. 2005 yılında çıkardıkları ilk albümden Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer ile epey önemli bir çıkış gerçekleştirmişlerdi. Sonra solistleri değişti, yerine neredeyse aynı görüntüde biri geldi -ki vokal tarzları bile benziyor ama bunun iyi bir şey mi kötü bir şey mi olduğu tartışılır. Sonraki yılda da davulcuları değişti ve ikinci albümleri bu yeni kadroyla çıktı. İlk çıkışlarının hatrına isimlerinin hala popüler olduğunu söyleyebiliriz (aramızda grubu isminin High Fidelity'nin Tükçe'si olduğu için sevenler de var). Grubun tarihini göz önünde bulundurduğumuzda müthiş bir patlama yaratacaklarını ve yeterince taraftar toplayacaklarını söylemek zor. Ama tabii, bunları konuşmak için henüz erken.
Share This
Subscribe Here

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Olmadı.Pek beğenmedim bu seçimi.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa