22 Ocak 2011 Cumartesi

Hezarfen'le Osmanlı'ya Eğlenceli Bir Uçuş

Tarih ve kurgu bu sefer alkışlarla gündemimizde.

Türkiye'den başarılı animasyon çalışması görmek genelde özlemini çektiğimiz bir şey. Ya büyük bütçeli ama yeteneksiz insanların elinden çıkma çalışmalara ya da yetenekli ama destek bulamayan insanların sıkınıtılarına katlanmamız gerekiyor. Fakat umutlanmamız için sebepler de yok değil. Bunlardan biri de eğitimini Fransa'da sürdüren Tolga Arı ve çalışması Hezarfen.

Hezarfen'in Galata Kulesi üzerinden gerçekleştirdiği uçuş hikayesini eğlenceli bir şekilde anlatan kısa film gerek hikayenin akışı gerek animasyonlar gerekse de çevre modellemesi ile takdiri hakediyor. Romain Blanchet, Chung-Yu Huang, Rémy Hurlin, Yannis Dumoutiers'in içinde bulunduğu ekipteki bir diğer Türk de Ozan Kurtuluş. Kısa sürede inanılmaz sayıda izleyiciye ulaşan animasyon, Türkiye'de medyanın ilgisini üzerine daha çok çekeceğe benziyor.

"Benim dedem sakar değildi", "Benim ninem hamama çıplak gitmezdi", "Hezarfen'i böyle mi tanısınlar" gibi malum tartışmalara maruz kalmamasını umduğumuz çalışmanın Nuri Bilge Ceylan'ın Twitter hesabında paylaştığı az sayıdaki çalışmadan biri olduğunu da ekleyelim.

İyi eğlenceler.


Hezarfen from Hezarfen on Vimeo.
Share This
Subscribe Here

2 yorum:

fortunato on 23/1/11 10:54 ÖS dedi ki...

Sahiden oldukça keyifli!..

fortunato on 23/1/11 10:54 ÖS dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa