22 Aralık 2012 Cumartesi

2012: The Black Keys

O zamanlar sen daha yoktun, çocuk...

Neden değerli?: Her defasında yeni janrılar türetmeye çalışan müzik sektörünün açığını bulan Dan Auerbach ve Patrick Carney'in başarısına tanık olduk. Grup elamanları, bizler gibi müzikteki 50'lerden 80'lere uzanan kuşağı canlı görmemiş olsalar da bu kuşağı çok güzel bir şekilde 2000'lere taşımayı becerdi. Özellikle bu sene bolca karşımıza çıkan El Camino albümünde bunu en üst düzeye taşıdılar.

Neyi değiştirdi?: Gelecek, gelecek diye tutturan müzik piyasasını bu kararından döndürmesi olanaksız olsa da, ekip bizlere geçmiş zaman müziğinin günümüzde başarılı bir şekilde harmanlanabileceğini gösterdi. Bu tarz eski dönem şarkılarına aşina olmayan yeni nesille eski dönem arasında bir nevi köprü oldu. Ayrıca değiştirdiği şeylerden biri de Stairway to Heaven'a güncel bakışımız;


2013'te ne alemde?: Önlerinde Rock kategorisinde 5 dalda aday oldukları Grammy sınavı var. Oradan ödül ya da ödüllerle geri dönerler mi bilinmez ama The Black Keys'in bize bir çok güzellik çıkarabileceği sağlam bir kaynağı olduğundan eminiz.


Share This
Subscribe Here

1 yorum:

Erşah Odabaşıoğlu on 1/1/13 2:06 ÖS dedi ki...

Sanırım çıkış tarihinden dolayı 1 sene gecikmeli Grammy'e aday gösterildi bu albüm. Neyse, zamanında Pink Floyd ve Led Zeppelin gibi grupları es geçmişti Grammy, şimdilerde süper müzik yapan tüm müzisyenleri onore ediyor.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa