7 Aralık 2012 Cuma

2012: Gangnam Style


Tüm zamanların en çok izlenen 'kıyamet alameti'


Neden Değerli?: Justin Bieber'ı en çok izlenen videonun sahibi olma unvanından mahrum bıraktı. Yayınlandığı ilk andan itibaren çılgınlar gibi izlenen, paylaşım rekorlarına yeni rekorlar ekleyen video klip bir fenomen olacağını daha başlarda çok net bir şekilde göstermişti. Michael Jackson'ın moonwalku ile birlikte en çok bilinen ve taklit edilen dans figürü PSY'a ait.

Neyi Değiştirdi?: 4chan ve 9GAG gibi adreslerde bol bol 'içerik' olarak kullanılan, sarı saçlı, ince narin duruşlu feminen Korelilerle tanınan K-POP'un dalga geçilen değil de peşinden sürükleyen olabileceğini gösterdi. Bu klipte boyalı saçları ve lensleriyle Batı'ya özenen Kore yoktu, aksine tüm dünya Gangnam'la oturup kalkıyordu. PSY belki Berklee diplomasını alamadı, fakat kendisine hiçbir akademinin veremeyeceği kadar hazır şöhrete kondu. Akıllara zarar bir kalabalığa verdiği Seul konseri de rekor kırdı demiş miydik?

Kendi coşkusundan ötürü PSY'ı duyamayan seyirci topluluğu

2013'te Ne Alemde?: Havadislerin ışık hızıyla yayıldığı zamanımızda 21 Aralık 2012 Dünya'nın Sonu isimli kıyamet senaryosunda Yecüc ve Mecüc'ün en son sürümü olarak yer buldu. Doğudan yükseleceğine ve kalabalığın gücüne sahip olacağına inanılan bu kıyamet alametine, tüm zamanların en çok izlenen videosunun yaratıcısı unvanı ile bir hayli oturan PSY, 2013 yılına sağ salim çıkarsak bizi ne ile karşılayacak çok merak ediyoruz. Kendisi şimdiden Gangnam gibi bir hite sahip olamayacağını kabullenmiş durumda. Bir yandan da yıllardır müzikle uğraştığını ve sadece Gangnam Style ile tanınmak istemediğini anlatmaya çalışıyor. 'Ben o klipteki adamım' derken yüzünün aldığı ifade, PSY'ın 2013'te belki de kendi isteği ile ortalarda dolaşmayacağının habercisi.


Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa