10 Aralık 2012 Pazartesi

Esas Oğlan: Eli Roth

Her işe yeten adam ..

Fakir Ama Gururlu: Tipik Yahudi bir ailenin pek başarılı evladı Eli filmlere, film çekmeye ve senaryo yazmaya çok meraklıdır. NYU'da öylesine bir öğrenci iken çektiği ilk düzenleme film, kariyerinin ilerleyen kısımlarında kiminle çalışacağına dair bir ipucu gibidir: Restaurant Dogs; Reservoir Dogs'a ithafen. Onu NYU'da film okumaya iten sebep ise, henüz 8 yaşındayken izleyip çok etkilendiği Ridley Scott imzalı Alien olmalı.

Biz Sevişiyoruz: Roth  birçok filmde aktör olarak bulunup, ne kadar başarılı olduğunu ispatlasa da kendisini daha çok yazarlık ve prodüktörlük sahasına adamış görünüyor. Endüstrinin yazarlık kolunda hızlı yükleşinde David Lynch ile tanışmasının katkısı çok büyük. Özellikle korku sinemasına odaklanan Roth sansasyonel senaryolu Hostel ile Doğu Avrupa ülkelerinin tepkisini çekmişti. Daha çok kamera arkası ile haşır neşir olan bu Massachusettsli abiye çoğumuz Inglorious Basterds'dan aşinayız. Donny "The Bear Jew" Donowitz rolü ile filmin ödül canavarı aktörleri arasına girmeyi başardı ve birçok ödüle layık görüldü.  




Bitmesin Bu Rüya: Senaryo yazıyor hatta çok çok yazıyor dedik. Kendisi 2013 yılını senaryoları ve yöneteceği yapımlarla parsellemiş durumda. The Last Exorcism II, The Sacrament, The Green Inferno bunlardan bazıları. 2012 yılında prodüktörlüğünü sırtlandığı ve yazarlığını yaptığı The Man With The Iron Fist oldukça başarılı kabul ediliyor. Russell Crowe ve Lucy Liu başrollerde, Eli Roth da tüm katkısının yanında bir de Wolf Clan rolünde.

Share This
Subscribe Here

1 yorum:

burak on 11/12/12 11:35 ÖS dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa