21 Mayıs 2010 Cuma

Oslo'dan İlk Görüntüler

Manga, Oslo'daki ilk provasını gerçekleştirdi.




Manga, dün akşam Oslo'daki ilk provasını gerçekleşti. Böylece merakla beklediğimiz sahne düzenlemesi ve kostümler hakkında fikir sahibi olmuş olduk. O zaman yorum yapalım:

Sahne muhtemelen biraz daha dolacak. En azından ışıklar, enstantaneler oturacak ve güzel bir görüntü olacak. Ama yeterli mi? Kesinlikle hayır. Manga'nın sahnesi evet, hiçbir zaman çok gösterişli olmadı ama orası Eurovision. Bir kere çıkacaklar, bir kerede çok sayıda insanın ilgisini çekmeye çalışacaklar. Ne yazık ki bu yarışma, ismi kaynaklı yönelmenin aksine sadece şarkı yarışması değil; görsellik çok önemli. Kaldı ki şarkı zaten durağan bir şarkı, sahne de böyle olacaksa dikkati üzerlerinde toplamaları epey zor görünüyor. 

Yine de sahnenin bir şeyler anlatmaya çalıştığı çok açık. Siyah-Beyaz ayrımından yola çıkarak bize iyi ve kötü arasındaki seçimi yapmamız gerektiğini söylüyorlar, sanırım. Genelgeçer kurallarda iyi olan beyazdır ama Manga siyah giyinmiş. O zaman Manga kötü mü? Ya beyaz giyselerdi ne olacaktı? Daha kötü olmayacak mıydı? Kostümler bu şekilde kalacaksa, bunun da standart Manga görüntüsü olduğunu biliyoruz zaten. Buna da şaşırmadık.

Şaşırdığım tek bir nokta var, o da beni korkutuyor. Şarkının sonlarına doğru arkadaki kız iyiden iyiye hareketlenmeye başlıyor ve birden kolundaki sert cisimden ateş çıkarmaya başlıyor. Neden ki? Ayrıca ne kadar da zayıf bir gösteri bu? Bütün sahne şovunun asıl olayı buysa bu da vasatın üzerine geçemiyor. 




Son olarak belirteyim ki bu video sayesinde Ferman Akgül'ün sağlık durumunun iyi olduğu da gözlerimizle görmüş olduk, içimiz rahatladı. 

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa