24 Mayıs 2010 Pazartesi

Top Ten: Eurovision Vazgeçilmezleri


Eurovision bize neler öğretti? 

Eurovision klişelerini bize bu kadar kısa bir süre kala hatırlatan beynimize ve psikoloji bilimine teşekkür ederiz.

Avrupa Politikaları 101: Eğer bir yayında birkaç ülke söz konusu ise ister survivor ister tutti furutti olsun ekran başındakiler için değişmeyen tek gerçek var: "Almanlar disiplinli ve kollektif; Güney Kıbrıs ve Yunanistan kardeştir. Avrupa bizi sevmez."

Karadeniz Müziği tüm müziklerin atasıdır: Özellikle son yıllarda kazanan şarkılarda farkedilen sıkça da dillendirilen bir gerçek. Bor madeninden sonra en önemli zenginliğimiz Eurovision kazandıran Karadeniz müziğidir.

Adamlar ciddiye almıyorlar: Oylamalar son hızı ile sürerken bu kalıp iki farklı ortamda kullanılır. Türkiye kazanmaya doğru meylederken, şarkıdan memnun olmayanlar ve beğendikleri şarkının karşısında Verka Serduchka'nın farkı 12'şer 12'şer açmaya başlamasına şahit olanlar.


Anadilde eğitim sorunu: Son yılların en çok ses getiren polemiği. "Eurovision'da bizi temsil edecek şarkı illa İngilizce mi olmalı? Fransa kendi dili dışında bir dille katılmaz" muhtelif sohbet ortamlarının vazgeçilmezidir.

Sahne şovu çok önemli
: Yine iki kesim tarafından sahiplenilir. Dansçı kızları takdir edenler. Dansçı kızları takdir etmediğini belirtmek için modern dans figürlerini tarif edenler.

MFÖ de düşük puan almıştı: Uçaklarda kabin görevlisi olması gereken insanların feryadıdır. Ülkemiz dalga geçilecel bir puana doğru emin adımlarla ilerlerken, düşüş esnaesında yolcuları sakinleştirme çabasıdır.

Avrupa'da çok Türk var: 1960'lardaki göç dalgasının önemli iki meyvesidir, grubetçi futbolcular ve diasporamızın sağladığı Eurovision'daki lobi gücü.

Kazanan şarkısını bir kere daha okur: Sertab Erener'le topu bu sefer dışarı kaçırmamış çocuk sevinci yaşarız. Nasıl mı? Yıllar boyu başka ülkelerin galibiyet şarkısını tekrar dinlemek zorunda kalan bizler topu dışar atan atanalırspor yasası mağdurlarıydık. Halbuki işler bu sefer farklıdır: "Şimdi onlar düşünsün"dür.

Önemli olan ülke tanıtımı: İlk önce iş güvenliği gibi bir mottodur. Zira şantiyede iş güvenliği, bacasız fabrika olarak tasarlanmış bir ülkedei ülkenin tanıtımı önemlidir.

Yapıcı ama sonuçsuz çabalarımız: Türkiye'den Yunansitan'a 12, Yunanistan'dan Türkiye'ye 2.
Share This
Subscribe Here

1 yorum:

Cemil Günel on 24/5/10 10:36 ÖS dedi ki...

Ama bunlar değil midir Eurovision'un zevkli yanı ? :) Bir tane ben ekleyeyim
İskandinavlar hep birbirine puan verir.

Saygılar.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa