4 Mart 2012 Pazar

Oradaydık: Athlete

Britpop geçen akşam Babylon'daydı

İstanbul olarak son zamanlarda yaşadığımız konser bolluğunun bir üyesi, İngiliz grup Athlete, dün gece Babylon'daydı. Yaklaşan festivaller mevsiminden önce kışın bitişini hep beraber kutladık.

Konser başlamadan yarım saat önce geldiğimiz için en önlerde yerimiz hazırdı. Arkamız da ise bir boşluk mevcuttu. Başta bu boşluk böyle mi kalacak diye düşünsek de korktuğumuz başımıza gelmedi. Bir de bizden tavsiye erken gittiğiniz mekan konserlerinde, konser başlamadan sahneye konulan setlistlere bakmayın. Sonra konser sırasında acaba hangi parçalar hangi sırada çalınacak heyecanı yok oluyor. Setliste gördüğümüz parçalar için "Bunlar da yeter ama yine de bir Modern Mafia hiç fena olmazdı." düşüncesiyle birlikte El Salvador'un introsunu duymaya başladık.


Bir iki şarkı sonrası oluşturdukları güzel atmosfer çalışılmış bir "tessekkuürler" ve İstanbul çok güzel, yemekleriniz çok güzel muhabbeti ile kalsaydı gerçekten çok üzülürdük. Neyse ki grup, seyirci- sahne arasındaki iletişimi bu kadarla tutmadı. Solist Joel Pott'un önündeki insanı "Aman dikkat et, gitarımın ucu yüzüne vurabilir." şeklinde uyarabilmesi bu güzel atmosferin bir ürünü gibiydi.

Konserin sonlarına doğru ise herkesin aklında hastanede olan bir sevgili için yazılabilecek en güzel şarkı olan Wires vardı. Diğer seyirciler de böyle düşünmüş olacaktı ki sözleri herkesin aklındaydı, beraberce söylendi.

Atlayamayacağımız bir konu da grup elemanların adeta görev bilinci içerisinde enstrümanlarını çalmalarıydı. Yaptıkları işleri önemsiyor oluşları yüzlerinden okunuyordu. Güzel bir gecenin ardından Britpop'a doymuş bir şekilde evlerimize döndük.

Konsere gidenler için bir daha, gidemeyenler için ise
o ortamı yaşatmak için işte setlist:

- El Salvador
- Superhuman Touch
- Hurricane
- Tourist
- Twenty Four Hours
- Beautiful
- Black Swan
- West Side
- Chances
- Half Light
- You Got the Style
- Outsiders
- The Gateaway
- Vehicles & Animals
- Wires

Katkılarından dolayı Hazel Kavılı'ya ve geceye katılımımızı sağlayan Babylon'a teşekkürler.





Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa