12 Mart 2012 Pazartesi

Oradaydık: tUnE-yArDs

Çığlık çığlığa vokal ve saksafon soloları!


Konseri anlatmaya nereden başlamak gerekir, doğrusu bilemiyorum ya da hangi kalıplar kullanılır geceyi akıllarda canlandırabilmek için; çünkü gerçek anlamda o atmosferde bulunmak oldukça keyifli ve bir o kadar tarifsizdi.

10 Mart cumartesi gecesi; kim ki o'nun ön grup olduğu ve tUnE-yArDs'ın bir dahaki konserini  iple çekeceğimiz sahne performansına, Salon IKSV'de tanık olduğumuz geceydi. En doğru tabirle hınca hınç dolu Salon'da eğlenmeyen bir dinleyici görmek neredeyse imkansızdı.

Tam vaktinde ve sakin başlayan konser Garbus'un vokali ve ukulelesiyle hayat buldu.


Özellikle Bizness, Gangsta ve My Counrty parçaları ile daha da keyiflenen ve coşan kalabalık, sonrasında Merrill Garbus'u adeta alkış yağmuruna tuttu. Her alkış sonrasında ''Teşekkür ederim''i eksik etmeyen ve çığlık çığlığa vokallerinden bizleri mahrum bırakmayan Garbus, 'İnşallah'' ve ''Serious teşekkürler'' diyerek sempatik duruşunu kat be kat arttırdı.


Bizness sonrasında gelen saksafon soloları ise bambaşka muhteşem dakikalara vesile oldu. Aslında ekip tam anlamıyla muhteşemdi ve enerjileri dinleyiciye fazlasıyla yansıyordu.

İstanbul'a w h o k i l l albümünün turnesi kapsamında  gelen tUnE-yArDs, turneyi burada bitirecek olmasına itafen teşekkürlerini sundu. Tekrardan ve büyük bir istekle İstanbul'a geleceğinin müjdeli haberini verdi, sahneden indi ancak ısrarlar ve alkışlar üzerine son bir şarkı için sahnede yerini aldı. Tadını çıkartarak eşlik ettiğimiz son parça ile Salon'da bir şahane konser daha son buldu.

Öyleyse geceyi hatırlatması adına: What's the bizness, yeah!

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa