11 Mart 2012 Pazar

Oradaydık: Miller Music Factory 2012 Final

Miller Music Factory bu seneki yıldızlarını açıkladı

Binlerce şarkı arasından 10'a düştüler. Dört gün boyunca atölye çalışmasından seminere koşturdular ve 10 Mart akşamı The Hall'da ödüllerin sahibi olup olmayacaklarını öğrenmek üzere son defa buluştular. Biz de oradaydık.

Kazananları hatırlatmadan önce geceden notlar:

*Gece boyunca kulisten VIP odasına, The Bubble'dan The Blow'a her yerde müzik ve pozitif enerji vardı.
*Bubble'da eğlence, The Hall'da müzik, Blow'da finalistlerin hummalı heyecanı hakimdi.
*İzleyiciler arasında müzik ve eğlence dünyasından pek çok tanıdık sima görmek mümkündü. Ancak magazin dünyasından simaları temsilen Eser Yenerler'i görmek beklediğimiz birşey değildi.
*Hem jüri hem de katılımcılar için gecenin sürprizi üçüncülüğün iki finalist tarafından paylaşılması oldu.
*Son olarak jüri başkanı Murat Beşer'in ikiciye ödülünü teslim etmeden önceki sözleriyle kazanan listesine bağlanalım:

"İkibin küsür şarkının arasından bu geceye kalan on finalistin hepsi birincidir. Büyük bir yarışı geçip buraya geldiler. Ama müzik hayatı da böyle bitmeyen bir yarış. Hatta belki yarış hemen bu gece yeni başlıyor. Esas başarı bundan sonra belli olacak. O yüzden kazananlar çok sevinmesinler, kazanamayanlar da çok üzülmesinler."

Çok klişe bir konuşma da olsa hem haklı hem de Sayın Beşer'in centilmenliğinden ötürü yine de puanımızı verdik.

Gecenin - daha doğrusu dört aylık sürecin - birincisi Sapan oldu. Ödül için sahneye davet edildiklerinde anladık ki birinci olmayı tahmin etmiyorlarmış. İkincilik ödülü 1 yıllık kısacık geçmişlerine rağmen, bol tezahüratlı Maket'e giderken, üçüncülük ödülü Kozmos Labirent ve Gülüm Çahan arasında paylaşıldı.



.
Share This
Subscribe Here

2 yorum:

novadore on 12/3/12 11:54 ÖS dedi ki...

biri çıkıp aga bu ne diyecekti belkide ama dayanamadım bana kısmet olsun bari dedim.. ha, okuduktan sonra vuracaksanız vurun abalıya ama müzik bu kadar ucuz olmamalı. farklı kategorileri aynı kulvarda yarıştırmakta beis görmeyen miller organizasyonundaki her görevliyide ayrı ayrı kutladım, gerçekten kafaları çok güzeldi alınlarından öptüğümde. yarışmaya gelirsek yine ve yine -çok özgün- şarkıların yeraldığı bir son 10' du facebook'tan takip ettiğim kadarıyla.. sadece miller değil eski roxy, rock n dark vs. de en azından bir farklılık vardı finalistlerde.. gerçi hoş ne gruplar o güzel müziklerini çaldılar ve silinip gittiler inanılmaz parçalarıyla.. murat beşer müzik bir yarışmadır demiş ne güzel, kusura bakmayın ama sonra kimse kimseye maval okumasın Türkiye'den dünya çapında müzikler çıkmıyor diye, şirketler istedikleri gibi yönlendiriyorlar zaten yeteri kadar.. trendy olan ne varsa kanallarında radyolarında günde yüzlerce defa rezil parçalarını dinlettiriyorlar insanlara, özgün isimleri çıkarması gereken yarışmalarda da -sapan af buyursun okuyorsa- körler sağırlar ara sıra ağırlamasın birbirini.. ya da bloglarda yazıp komik olmayın, güldüremiyorsunuz da düşündürtemediğiniz gibi.

saygılarımla

Onur'un Bloğu on 13/3/12 9:55 ÖÖ dedi ki...

yarışmalar artık 80 darbesi sonrası eğitime benzedi. aynı kafada apolitik gençler gibi müzikler de son 5 yıldır aynı. bir sürü mor ve ötesinden bölünerek çoğalmış tek hücreli şarkılar. bunlar yapıldı artık. "sakin" olalım düşünelim "mor ve ötesi"nde.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa