16 Mayıs 2012 Çarşamba

Esas Oğlan: Jason Schwartzman


Bir kulunu çok sevdim...

Fakir Ama Gururlu: Jason Schwartzman kıskanmakta hiçbir maraz görmediğimiz genlere sahip biri. Prodüktör Jack Schwartzman babası, Francis Ford Coppola dayısı, Nicholas Cage ve Sofia Coppola kuzeleri derken hatrı epey sayılır bir sanat camiasının içine kılını kıpırdatmadan dahil oluverenlerden. İşin içine yetenek de karışınca henüz 18 yaşındayken, Wes Anderson imzalı film Rushmore'un Max Fischer'ı olarak çıktı karşımıza. Muazzam bir karakter olan Max Fischer, Jason Schwartzman'e iştah kabartmak için fazlasıyla geçerli bir sebepti. 

Biz Sevişiyoruz: Rushmore ertesinde yine bir hayli karikatürize edilmiş fakat bir o kadar da doğal rollerde yer aldı esas oğlanımız. Spun, I Heart Huckabees, Maria Antoinette ve The Darjeeling Limited Jason Schwartman'in filmografisine girerken, kendisine duyduğumuz hayranlığın miktarı da katlanarak büyüyordu. Öyle ki; Wes Anderson ellerinden çıkma kısa film Hotel Chevalier'de Natalie Portman'ın eşlik ettiği performansının ardından, kendisine karşı biriktirdiğimiz hissiyat "bir kulunu çok sevdim..." kıvamını aldı. Almaması da ayıp olurdu keza:


Bitmesin Bu Rüya: "Cool" nitelemesinin cuk oturduğu Jason Schwartzman'li rüyalarımız HBO tarafından sabote edilmiş olsa da (Bored to Death yayından kalktı, evet) yaklaşık iki hafta sonra Moonrise Kingdom'la başka bir rüyaya yelken açacağız. Bill Murray, Tilda Swinton, Edward Norton ve Bruce Willis gibi oyuncuların yer aldığı bu kallavi yapımı merakla bekliyoruz. Coconut Records adı altında kaymak gibi müzik yaptığını da belirterek noktalayalım.




Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa