24 Mayıs 2012 Perşembe

Albüm: Korhan Futacı ve Kara Orkestra - Pavurya

Yolda dinlenebilen albüm!   

Ekim ayında albüm lansmanını yaptıklarında biz ne bilelim bu kadar geç çıkacağını! O tarihten beri konserleri takip ederek şarkıları tekrar dinlemeye çalışıyoruz ancak albümü edinmenin mutluluğunu da hissetmek istedik bir an önce ama aylar sonra çıktı. Neyse, gecikmeli de olsa sonunda ellerimizle tutulur, telefonlarımıza atılır, gün boyu eşlikçimiz olur hale geldi Pavurya. Ve işte yine KFKO'nun müptelasıyız!

Lansman yazısında da söylemiştik, bu grup gittikçe güzelleşiyor!  İlk albümlerinin, içine girilmesi zor ama bir girildi mi de girdap gibi içine çeken kasvetli, iç karartan bir yoğunluğu vardı. Konserlerinde de gözlemlediğimiz üzere yeni şarkılarında grup bunu nispeten üstünden atmış durumda. Öyle ki Bülent, Merdiven, AyinÖbür Dünyanın Kralıyım gibi şarkılarda yerinizde duramıyorsunuz. Buna karşılık dozunun iyi ayarlanması gereken şarkılar da var tabii: Duvar, Pavurya, Niye? şarkılarını dikkatle tüketin.

Ben Yine Vurgunum, sanırım son dönemde yapılmış en iyi cover çalışması. Sabahattin Ali'nin sözleri, Ali Kocatepe'nin müziğiyle, Nükhet Duru'nun yorumuyla zaten bambaşka bir güzelliğe sahip olan şarkı, KFKO'nun eline deyince tam olarak layığını bulmuş. İlk klip de ona geldi zaten: 


Biraz dirençliyseniz, yolda yürürken bu albümü dinleyebilirsiniz. Ama dikkat edin, otobüsteki yanınızda oturana "Ben Yine Sana Vurgunum" derken bulabilirsiniz kendinizi, veya "Ayin" çalarken gökyüzüne bakarak transa geçebilirsiniz, veyahut sokakta yalnız yürürken "Niyeeeeeeee?" diye bağırabilir, yoldaki arabanın camından kendinize bakarak "Öbür Dünyanın Kralıyım" diyebilirsiniz.

Korhan Futacı ve Kara Orkestra, yetenekli müzisyenlerin bir araya geldiği, bir arada çalmaktan keyif aldığı ve bunu hem konserlerine hem de albüme yansıtmayı çok iyi başaran bir grup halini aldı. Kendilerini dinlemeye doyamıyoruz. 

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Hakan Orman'a ithaf ettikleri albümlerini şiddetle tavsiye ediyoruz. 


Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa