8 Mayıs 2012 Salı

Oradaydık: Taşoda Günlükleri

Bir Taşoda daha geçti *

Bu sene de, her sene olduğu gibi Taşoda'daydık. İki gün boyunca güneşe ve müziğe maruz kalmanın bize verdiği yetkiye dayanarak orada olmayanlara kaçırdıklarından bahsedeceğiz.

- Bu senenin organizasyonu izleyici tarafında oldukça iyiydi. Katılımcı sayısının önceki yıllara göre daha az olması müzisyenler için keyif verici olmasa da tuvalet sırası gerçeğinden uzak bir Taşoda tecrübesi mümkün oldu denebilir.

- Taşoda'da bu sene pop açığı vardı. Ateşli gitar sololarından şikayet ettiğimizden değil ama her iki geceyi de dans edememişlik hissiyatıyla kapattık. Tam bu noktada setlist'leri ve performansları dolayısıyla Ledbetter'ı anmak gerekiyor, çok eğlenceliydiler. 

- Alternatif olmak güzel, yine de karşınızdakilerin anlatmak istediklerinizi anlamamasının arkasında haklı bir neden olabileceğini unutmamak gerek.

- Bir kez daha gördük ki Tool coverlamak her yiğidin harcı değil. Schism duyunca koştuk, belki de bizim hatamız ama beklentilerimizin yüksekliği için bizi suçlayamazsınız.

- Taşoda'da tanıdık grup görmeyi sevsek de ara ara neden her sene aynı setlist'i dinlediğimizi sorguladık. Standardı ne olmalı bilmiyoruz ama orjinalini bilmediğimiz şarkıları ezberden söyleyebilmemizde bir sıkıntı olsa gerek. 

- Hangover etkisi altındayken ikinci güne geç başlamak kaçınılmazdı. Injoke'un Shakira'dan Maroon 5'a uzanan setlist'iyle kalbimizi çaldığını itiraf ediyoruz.

- K.I.SA.L.T.M.A.'nın performansına ortadan daldık ama yolumuz kesiştiği için memnunuz.

- Yora her zamanki gibi çok güzeldi. Uzun zamandır beklediğimiz albümün sonunda geliyor olduğunun haberini de aldık.

- İkinci günün son saatlerine kalmasına rağmen Neyse kalabalığı diriltmeyi başardı. Hatta zamanın bir noktasında Vera, Yora, Ars Longa ve Neyse'yi aynı sahnede izledik bile sayılır.

* Eğer yeterince dikkatli bakarsanız ağaçların arasında bir Akif (Yora) görebilirsiniz.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa