13 Ekim 2011 Perşembe

Oradaydık: Korhan Futacı & Kara Orkestra Albüm Lansmanı

Dikkat, bu grup gittikçe güzelleşiyor!



İki ay kadar önce demiştik ki Korhan Futacı ve Kara Orkestra, ikinci albümünün kayıtlarına başladı. Dün, ilk defa albümden şarkıları çaldıkları bir lansman konseri düzenlediler. 

Babylon'daki konserde, grubun canlı performansını özlemiş bir kalabalık vardı. Hem eski şarkılara özlem, hem yeni şarkılara merak derken hoş bir ortam oluşmuştu resmen. Ayrıca Babylon'un ses sistemini seviyoruz, bu adamların konserini orada izlemiş olmaktan memnunuz.

Yeni albümün adı: Pavurya. Ne güzel değil mi? Şarkısı da o kadar güzel ki! Onlar da farkındalar muhtemelen, iki kere çaldılar. Konseri zaten bir eski bir yeni şarkı çalarak ilerlettiler. İlk albümden şarkılarla kendine gelen dinleyici, yeni şarkılara iyice konsantre olup süzme fırsatını yakalamış oldu. 

Gerekli açıklamaları yapma ihtiyacı hisseden ama yine de işin gizeminden sır vermemeye çalışan Korhan, bir ara "albüm mü olarak artık ne olacaksa" dedi yeni albümleri için. Sürpriz iyidir, güzel sürpriz şahanedir. Sanıyoruz ki albümün kayıtlarını canlı kaydettiklerinden ve kayıtların videolarını da yayınlayacaklarından dolayı böyle bir yorum yaptı. Başka türlü güzel sürpriz varsa da çok seviniz. 

Konserde grup hakkında da çok ilginç şeyler gözlemledik. 

Birincisi grup bi' hareketlenmiş, keyiflenmişler bu sene, belli. geçen seneki konserlerinde bir tek laf etmeyen Korhan Futacı, her şarkı arasında konuştu neredeyse, bis öncesinde "Özgürlüğümüzü kaybediyoruz, bunun farkında olun!" konseptinde bir nasihatte bile bulundu. Epey şaşırdık ama şarkılardan pek memnun, performanstan müthiş keyif almış seyirciler olarak bu türde iletişim çok da hoşumuza gitti.

İkincisi de şöyle; şarkıların düzenlemelerini de daha fazla zenginleştirmişler. Hatta bir şarkılarında altı kişilik grubun dördü şarkıyı söylüyordu, harika duyuluyordu. her şey biraz daha hareketli, hatta belki renkli ve daha fazla saykodelik kafalara yaklaşmış gibi görünüyordu. 

Konserden sonra, geçen senki konserlerinden çıkınca hissedilen yürek daraltısının aksine bir keyiflilik hali gelmişti. Ya Korhan Futacı ve Kara Orkestra'nın adaraltmasına bağışılıklık geliştirdir ya da gerçekten değişmişler. Bunu albümde göreceğiz, sabırsızlıkla bekliyoruz. 

Daha önce bir röportaj yapmıştık gruptan Korhan Futacı ve Barlas Tan Özemek ile ama dün hissettik ki tekrar röportaj yapmanın vakti gelmiş. Bekleyin.


Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa