29 Ekim 2011 Cumartesi

Albüm: AHK-Thoong BAY-Bi

Ve sonunda bütün parçalar elimizin altında..



U2'nun gerçek efsanesi Achtung Baby'nin 20. yılı şerefine hazırlanan tribute albümden haberdarsınızAHK-Thoong BAY-Bi ismini alan albümdeki parçalardan Damien Rice'a ait olanını da internet ortamında kendine yer bulur bulmaz  paylaşmıştık. Ekim'in sonuna yaklaşırken artık bütün parçalar Youtube'a düşmüş vaziyette ve öyle düşünüyoruz ki kendilerinden bahsetmenin zamanı geldi de geçiyor.

Albümün açılışını Nine Inch Nails yapıyor. Ne kadar karar aşamasında Trent Reznor'a ve yarattığı harikalara duyduğumuz bütün olumlu hissiyatları bir tarafa itmeye çalışmış olsak da faydası yok, yine başladığımız yerdeyiz. Zoo Station Nine Inch Nails'le benzersiz bir başlangıç:



Albümün orijial sırayı takip ettiğini göz önünde bulundurursak hemen ardından hiç de şaşırtıcı olmayan bir şekilde Even Better Than The Real Thing'in geldiğini söylemek zor olmayacak. Ne var ki bu kez Bono'ya veda etmenize gerek yok çünkü bu tam anlamıyla bir cover değil. Parça Jacques Lu Cont'a emanet. Mix'in gücüne inananlar haksız çıkmayacak:



Albümün ilk yarısına doğru yol alırken kocaman isimler arka arkaya dizilmeye devam ediyor. Patti Smith, Damien Rice, Garbage ve Depeche Mode... Hemen aşağıda Garbage'ın Whose Gonna Ride Your Horses yorumu var ve tam olarak kendisi hakkındaki fikrinizi sormak üzereyim. Biraz etrafa bakındığınızda parçanın bu versiyonuna dair pek çok farklı fikirle karşılaşmanın mümkün olduğunu göreceksiz. Herkes bir yana, sizce nasıl olmuş?



Mysterious Ways'i Snow Patrol'dan dinlemeden geçmek uzun vadede pişmanlıkla sonuçlanabilir. Kendinize bu haksızlığı yapmayın:



Trying to Throw Your Arms Around the WorldThe Fray seslendirirken, The Fly yine İrlanda'dan ve hatta Bono'ya oldukça yakın bir isimden geliyor: Gavin Friday. Sıra The Killers'a geldiğinde Ultraviolet (Light My Way) artık bir Killers parçası. Ah Killers!:



Glasvegas'ın Acrobat'ı aslına oldukça sadık:




Albümlerin kapanışları önemlidir. O son etki, ağzınızda kalan son tat... AHK-Thoong BAY-Bi'de bu yük Jack White'ın omuzlarında. Love Is Blindness'ın aslındaki dinginliği komple alıp bir kenara fırlatan Jack White adeta "Bu Achtung Baby değil' demek istemiş gibi. Öte yandan fena yapmış diyemeyeceğim:

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa