3 Ekim 2011 Pazartesi

Oradaydık: The Dø

Geç gelen keşif...


Bir ay öncesinde dikkat çeken posterlerini görüp tanıştığımız, The Bridge is Broken şarkısıyla şimdiye kadar gözümüzden kaçmasına üzüldüğümüz Fransız indie ikilisi The Dø, cumartesi gecesi Ghetto'daydı. Finlandiya asıllı bir Fransız olan Olivia Bouyssou Merilahti ile film müzikleri bestecisi Dan Levy'den oluşan grubu geç keşfetmemizin üzüntüsünü çokça dinleyerek geçirdiğimizden konser öncesi şarkılar hafızalarımızda oldukça tazeydi.

Konserin The Bridge is Broken ile başlaması bizlerde erken bir sevinç uyandırdı. Ve yine konser başlarında Slippery Slope ile seyirciyi hareketlendirdikten sonra nispeten daha yavaş şarkılarına geçtiler. Olivia'nın dansları ve ritim üstü sallanmarı göze hitap ederken, Ghetto'nun izin verdiği ölçüde senin güzelliği kulaklarımızdan içeri öylece giriverdi. Yine, yeni, yeniden söylemek istemiyoruz ama Ghetto'nun ses siteminde her zaman olmasa bile, ara ara bizi rahatsız eden bir şeyler var. Çözüm istiyoruz.

Bir önceki İstanbul konserleri için söylenen ve okuduğum kadarıyla "daha çok acemiler" sözleri bu konserde yerle bir edildi. Zira konserde olabildiğince kendine güvenen bir halleri vardı.

Konser sonunda bis için sahneye tekrar çıktıklarında ise ilk defa çalacakları bir şarkıyı duyurduklarında ciddi olacaklarını zannetmiyorduk. Fakat gerçekten ilk defa duyduğumuz bir parça çaldılar.

Sahne ile seyirci arasındaki ilişkinin Türkçe bilmeyen insan sevimliliğinde söylenen Türkçe teşekkürler ve siz şuan kadar gördüğümüz en iyi seyircisiniz seviyesinde kalması bizi üzse de bu davranışı grubun karizmasına verdik. Sonuç olarak güzel bir konser posteri ile başlayan macera güzel bir şekilde sona erdi.

Bu da Bohemian Dances adlı şarkılarından küçük bir konser kesiti.


Katkılarından dolayı Gökçe Güner'e teşekkür ederiz.
Share This
Subscribe Here

1 yorum:

Senem Balki on 14/5/12 9:52 ÖS dedi ki...

bağımlılık yapar

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa