6 Ekim 2011 Perşembe

Norveç'ten Caz Esintileri


Nils Petter Molvaer - Baboon Moon


Norveçli caz müzisyeni Nils Petter Molvaer geçtiğimiz günlerde "Baboon Moon" adlı son albümünü dinleyicileriyle buluşturdu. Albüm 9 parçadan oluşuyor ve orkestra trio halinde. İlk albümü olan Khmer'den sonra neredeyse en iddialı olan bu albümünde Nils Petter Molvaer son dönemlerdeki deneysel müzik anlayışına yeni bir renk kattı. Bir önceki albümündeki müzikal değişime geçişin tamamlayıcısı olarak görülebilen Baboon Moon'u daha ritmik özellikler barındırması açısından Nils'in müzik kariyerindeki bir dönüm noktası saymak yanlış olmaz.

Baboon Moon albümünde orkestrayı oluşturan ilk isim Stian Westerhaus. Jaga Jazzist adlı jazz grupunda da bir dönem çalan Stian bu albümde elektrogitarı bir orkestraymışcasına kullanıyor. Davulda ise Madrugada adlı rock grubunda çalan Erland Dahlen var. Bu açıdan bakıldığında albüm, önceki albümlere göre daha az deneysel ve groove derecesinde rock unsurlar içeren bir albüm.


Bu albümde deneysel tek unsuru Nils Petter Molvaer'in trompetinden çıkan sesler olarak sınırlayabiliriz. Zaten albüm cazdan rock müziğine geçişin de bir ifadesi. Bunu sağlayan şey hem Nils'in doğrudan kendi müzik anlayışını aktarma çabası hem de davulda ve elektrogitarda rock esintileri sunan iki müzisyen. Bunu en çok albümdeki Mercury Heart, Recoil, Sleep With Echoes ve Baboon Moon adlı parçalarda görmek mümkün.



Albümün şarkı sıralaması ise şu şekilde:
01. Mercury Heart
02. A Small Realm
03. Recoil
04. Bloodline
05. Sleep With Echoes
06. Blue Fandango
07. Prince Of Calm
08. Coded
09. Baboon Moon
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa