26 Haziran 2012 Salı

Rekor Denemesi: The Flaming Lips

24 saatte 8 konser

The Flaming LipsMTV O Music Awards vesilesiyle rekor peşinde koşuyor.

Jay-Z, 2006'da çıkardığı "Kingdom Come" albümünün tanıtımı için 24 saat içinde Amerika'da 7 farklı şehirde konser vererek Guinness Dünya Rekorları kitabında kendine yer edinmişti. The Flaming Lips şimdi bu rekoru kırmak için Jay-Z'ye meydan okuyor.

27 Haziran'da Memphis'ten otobüsle yola çıkacak olan grup ertesi gün New Orleans'ta son verecekleri turun bitiminde 8 performans sergilemiş olacaklar. Bütün performansların yanı sıra konser aralarında geçen zaman ve otobüste geçirdikleri saatler de yarışmanın sitesinden stream olarak yayınlanacak. Bazı performanslarda The Flaming Lips'e Grimes, Gary Clark, Jr., Neon Indian gibi isimler de eşlik edecek.


Bu 24 saatlik maceranın tek nedeni grubun rekorlar kitabına girme isteği değil. Neredeyse 30 yaşında olan The Flaming Lips'in son 1 yıldır üzerinde çalıştığı projesi, gruba "Digital Genius" ödülüne adaylık sağladı. "The Flaming Lips and the Heady Fwends" adlı albüm geçtiğimiz Nisan ayında Record Store Day kutlamaları için yayınlanmıştı. 13 parçadan oluşan albümde Bon Iver'den Yoko Ono'ya, Kesha'dan Nick Cave'e birçok ismi görmek mümkün. Grup bunun dışında 24 saat uzunluğunda bir şarkıdan tutun da kafatası şeklindeki şekerin içine saklanmış özel ödüllere kadar uzanan bir "enteresan işler" listesinin de sahibi denilebilir.

Söz konusu ödül töreni de konserlerle eş zamanlı olarak internet üzerinden yayınlanacak. The Flaming Lips aday gösterildiği dallarda ödülleri toplar mı bilinmez, ama görünen o ki bir süre daha "ilginç" kelimesini gördüğümüzde gözlerimiz kendilerini arayacak. 

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa