18 Kasım 2012 Pazar

Oradaydık: The Courteeners - The Cribs

Gürültülü, hareketli, eğlenceli

Bu aralar Avaz Avaz ekibi olarak konserlere, müziğe, eğlenmeye doymak nedir bilemedik. Yorgunluktan öldüğümüz anlar olsa bile -kasım takviminden hatırlayacağınız gibi- gelen isimlere karşı koymak imkansız oldu. Hal böyle olunca cumartesi gecesi soluğu garajistanbul'da aldık.

The Courteeners ve The Cribs'i dinleyeceğimiz geceye The Courteeners' ile başladık. Grubun, sakin ve bir o kadar eğlenceli sahne performanslarına son üç şarkıyla eşlik edebildik. The Courteeners'in şubat ayında yayınlanacak albümü Anna'dan tadımlık parçalar çaldığını öğrendiğimiz konsere baştan sona vakıf olamadığımız için üzülürken, albüm öncesi grubu sahnede görmek oldukça keyifliydi.


The Courteeners ile sakin başlayan gece, The Cribs'in sahnedeki yerini almasıyla hızını ikiye katladı.Yer yer brutal vokale kulak verdiğimiz konser her şarkısıyla pogo'ya davet ediyordu. Ama hepimiz ''belli bir yaş''ın üstünde olduğumuz için coolluğumuzdan ödün vermedik! Men's Needs'den Be Safe'e, Hey Scenesters'den Mirror Kissers'a kadar sevilen bir çok parçasını canlı dinleme fırsatı bulduğumuz konser, bol gürültülüydü. Ayrıca sahne performansları görülmeye değerdi ki bir ara davulcu Ross Anthony Jarman'dan gözlerimi alamadım. Son şarkılarının bitimiyle Ryan Jarman gitarını amfiye vurduğu gibi sahneyi terk etti. Gecenin en akılda kalan kısmı bu dakikalardan oluştu.

Ve konser;

*Kalabalık değildi. Hınca hınç dolu olmasını beklemiyorduk ancak katılımın düşük olması üzücüydü. 

*Kulaklarımızı ve hatta beyinlerimizi garaj'da bıraktık. Ses sistemi sorunsalı yine baş roldeydi.

*The Cribs vokali Ryan Jarman için sanki başlarda her şey güzeldi. Ancak sonrasında canını sıkan bir şeylerin olduğunu -kişisel düşüncelerim çerçevesinde- düşünüyorum. 

*The Courteeners ekibi samimi tavırları ve izleyiciyle kurduğu iletişimle daha önce neredeydiniz sorularını beraberinde getirdi.

*+24 yasası uygulanması gereken en son konserdi!



Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa