25 Kasım 2009 Çarşamba

Albüm: Them Crooked Vultures

















Bildiğiniz gibi Dave Grohl, John Paul Jones ve Josh Homme dan oluşan Them Crooked Vultures' ın ilk albümü geçen hafta çıktı. (Gerçi albüm 1 hafta öncesinden grup üyeleri tarafından Youtube’a ve grubun resmi sitesine konmuştu zaten) . Albüm pek çok müzik otoritesi tarafından hak ettiği ilgiyi görmese de son zamanların en başarılı ‘’rock’’ albümlerinden biri olmaya aday. Özellikle son zamanlarda karşılaştığımız rock öldü gibi ithamlara verilebilicek en iyi cevap.

Albümün 2 kelimeyle özetini yapmaya çalışırsak; hard ve rock , fazlasıyla uygun olur sanırım. John Paul Jones’ u tanıyanlar ve Dave Grohl’un Led Zeppelin hayranlığının farkında olanlar için albümde Led Zeppelin havası aramamak elde değil. Scumbag Blues ve Elephants gibi şarkılarda buna rastlasak da albümün tamamının Led Zeppelin' e benzediğini söylemek açıkça pek de doğru olmaz. Dead End Friends gibi bazı şarkılar da ise Queens of the Stone Age havasını yakalıyoruz ( Josh Homme'un etkisi olsa gerek.) Dave Grohl'un güçlü ve kendini belli eden davulu ise zaten her şarkıda karşımıza çıkıyor.Sonuç olarak her grup elemanının kendisinden bi şey kattığı yeni ve farklı bir tarz ortaya çıkıyor.

Zaten rock müzik dinlemeye alışık olanlar ve sevenler için albümün gayet yeterli olduğu bir gerçek olsa da , bazıları için albüm zor müzik dediğimiz , sindirilme süresi uzun albümlerden biri olabilir. Öte yandan grup elemanları da daha yolun başındayız diyerekten hiç vakit kaybetmeden 2.albüm hazırlıklarına başlamışlar. Gelecek vaad ettikleri çok belli olan bu grubu heyecanla takip ediyoruz...

Albümdeki en iyi 2 şarkı bence Gunman ve Mind Eraser , No Chaser . Canlı performanslarını burdan izleyebilirsiniz.

Mind Eraser , No Chaser

Gunman


Share This
Subscribe Here

1 yorum:

sessiz dedi ki...

şimdi allah aşkına new fang ve no one loves me & neither do i' yı da atlamayalım. heh bir de caligulove... arkadaş albüm baştan aşağı mükemmel.
sound temiz,vokal güçlü, davul desen genç neslin çaldığından yani tenekeden değil,davul yani:P adamlar profesyonel... performans grubu ne de olsa.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa