14 Kasım 2009 Cumartesi

Bir İki, Senin İçin Geliyor Freddy...


Korku sinemasının fenomen karakteri Freddy Krueger geri dönüyor! Wes Craven'ın 80'ler korku sineması için yarattığı ama müthiş potansiyeli sayesinde sadece 80lerde değil, adından sözedildiği her dönem seyircisine soğuk terler döktürmeyi başaran rüya şeytanı bu sefer de ünlü klip yönetmeni Samuel Bayer'in kamerasında dehşet saçacak.

Bayer'in ilk uzun metraj filmi olacak olan A Nightmare on Elm Street Nisan 2010'da Amerika'da vizyon yüzü görecek. Filmin Bayer'in ilk uzun metraj olması sizi yanıltmasın, bilmeyenler için tanıtalım: kendisi Nirvana'nın Smells Like Teen Spirit'i ve The Cranberries'in Zombie'si gibi efsane şarkıların kliplerinin arkasındaki isim.Yani yönetmenden yana bir problemimiz yok gibi görünüyor.

Serinin fanatikleri kült oyuncu Robert Englund'un artık Freddy olmayacağını duyduklarında üzüleceklerdir. Ancak Englund'un varisi de kendisi gibi kült bir isim Jackie Earle Haley. Little Children'daki pedofil Ronnie McGorvey rolüyle Oscar adaylığı kazanan Haley'i en son Watchmen'de acımasız adalet savaşçısı Rorschach olarak seyretmiştik. Anlaşılan Haley, Freddy gibi bir sinema efsanesinin yükünü almak için kendini çoktan kanıtlamış bile. Bize de şimdilik fragmanın seyri düşer...

Share This
Subscribe Here

6 yorum:

Adsız dedi ki...

oy oy oy oy :) çocuklugumun en tırsınç filmlerinden birisi..... umarım teknolojiyi çok katmazlar eskiye sadık kalırlar....

troublegumm on 15/11/09 1:46 ÖÖ dedi ki...

Jackie Earle Haley--- freddy için daha iyi bir seçim olamazdı heralde.

Büşra Mutlu on 15/11/09 2:28 ÖÖ dedi ki...

lanet olsun!! freddy küçükken o kadar ödümü kopardı ki şu an trailer'ı izlemeye bile cesaret edemiyorum.. kulak çubuğuyula beyin çıkartmaca mı dersin, elindeki bıçaklarla arabada oturan adamın apış arasını avuçlamak mı dersin, çapkın genci su yatağında boğmak mı dersin her bi şey var bu lanet adamda.. yine de vizyona girince izlemeye gidilir o ayrı :)

yigilante on 15/11/09 7:58 ÖS dedi ki...

su yatağı benim de favorimdir:) bi de son filminde (freddy vs. jason değil) işitme cihazını bozuyodu bir çocuğun, su damlası sesinden beyni patlıyordu elemanın (toplu iğne de olabilir), şahaneydi.

Büşra Mutlu on 15/11/09 11:32 ÖS dedi ki...

onu bilmiyorum ama işte çocuğun birinin annesi kılığına girip eşşek kadar kulak çubuğunu tek kulaktan sokup öbür kulaktan çıkardığını hatırlıyorum.. sonra çocuk "duyamıyorum, duyamıyorum" diye zırlarken işitme cihazı vermişti ki ilerleyen sahnelerde işitme cihazının böceğe dönüşüp arkadaşın kafasının içlerine doğru yollanmasına şahitlik etmiştik.

tolga ++ dedi ki...

bende sadece bi sahne var; yatak-kanepe arası bişi vardı. onun içine giriyodu kamera, meğer orası başka bi dünyaymış! baya gülmüştüm korkmaktan öte!

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa