13 Kasım 2011 Pazar

Esas Oğlan: Paul Banks

Sarı, benli, soğuk.

Fakir Ama Gururlu: 2000’lerdeyiz artık, müzik ortamlarına indie etkisi şiddetli bir şekilde esmeye başladığı dönem. Bu esintinin kaynağında Interpol de var ve grubun başarısında vokalist Paul Banks’ın parmağı var. Bu bariton ses, bu cool sözler... Ian Curtis ruhuna sahip hal tavır soğuk ama içten.

Biz Sevişiyoruz: Interpol ilk albümü Turn on the Bright Lights ile müthiş bir başlangıç yapmış ve Antics ile bu çıkışını devam ettirmişti. Sonra iki albümleri başarılı başlangıcın gölgesinde kalsalar da çok başarılı albümlerdi. Ama Paul Banks Interpol albümleriyle yetinmedi, hep yanında taşıdığı Julian Plenti takma ismiyle 2009’da solo bir albüm yayınladı. Bunlar olurken grubun tarzı da epey konuşulur oldu: Siyah dar takım elbise, beyaz gömlek, siyah ince kravat, hava soğuksa da ceketin içine dar kazak. Yeni türeyen indie rock grupları, hele Ian Curtis mirasından devam etmek isteyen, bu görüntüde çıkmaya başladı karşımıza.

Bitmesin Bu Rüya: Paul Banks, grubuyla dört ve solo olarak tek albümü olsa da henüz kariyerinin başında. Games for Days klibindeki performansını görenler, oyunculuğu da kendisine yakıştırır oldular. Bir gün o da olur, kim bilir. Ama daha ziyade gönüller hep yeni şarkı yazsın, söylesin istiyor. 


Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa