10 Kasım 2011 Perşembe

Threesome: Breaking Bad (III)

Günde kaç kez aynaya bakıyorsun?


Sabah çıkmadan aynaya bakıyor musun? Gün içinde, yalnız kalmak istediğinde, tuvalette? Akşam koşuşturma bittiğinde?

Tekrar deneyelim.

Sabah çıkmadan akıllı cihazına bakıyor musun? Gün içinde, yalnız kalmak istediğinde, tuvalette? Akşam koşuşturma bittiğinde?

Tekrar deneyelim.

Sabah çıkmadan Facebook hesabına bakıyor musun? Gün içinde, yalnız kalmak istediğinde, tuvalette? Akşam koşuşturma bittiğinde?

Tekrar deneyelim mi?


Breaking Bad, aynaya bakmayı sevdiğin için var. 

Breaking Bad, akıllı cihazından - bilgisayar/TV ekranından kendini ne zaman, ne kadar ve nasıl görmek istersen, öyle görebildiğin için var.

Daha iyisi: Breaking Bad, karakter ve durumlarında etik ve analitik arasındaki dengeyi, alışık olmadığın tarafa doğru bozuyor ve bu yüzden, şahit olabileceğin öyküler arasında en iyilerinden.


Belki analitik daha iyi bir araç. Belki çevrende gördüklerin, aralarındaki bağlantılar, verilen kararlar ve yapılan tercihlerin arkasında, bilmediğin motivasyonlar var. Belki her yargı, her karar ve her fikir beyanı için daha fazla girdi + veri gerekli. Belki, bilmiyorsun.

Sanki Walter, illegal madde üretimi yapan bir kimya öğretmeni değil. Bilgi, görüş, us ve zekası yıllarca görmezden gelinmiş ve kendisi + çevresi adına potansiyelini yıllarca gerçekleştirmemiş biri.

Sanki Jesse, üniversiteye devam edemeyen bir beyaz zenci değil. Ne kadar duyarlı, pratik ve işe yarar olabileceği yıllarca algılanmamış biri.

Sanki Gus, illegal madde pazarını tekeline almak isteyen bir iş adamı değil. İş ortaklığı yapmak üzere gittiği evde, ortağı gözlerinin önünde öldürülen biri.

Sanki Hank, kaba-saba ve sıradan bir polis memuru değil. İşine bağlılığı, liderliği ve kapasitesi söz sahibi olamadığı etkenler tarafından gölgelenen biri.

Sanki Saul, üçkağıtçı değil. Yıllarca yatırım yaptığı eğitimini, hayatta kalmak ve kendini güvence altına almak adına potansiyelinin son zerresine kadar kullanan bir avukat.


Görüyorsan, öyledir. Göremiyorsan, daha fazlası kesinlikle mevcuttur.

Potansiyel hamleleri geri say. Diğerlerinin varlığına saygı duy. Analitiği küçümseme.

Yoksa birileri beynini kana bulamak zorunda kalıyor, her seferinde.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa