19 Kasım 2011 Cumartesi

Post-RATM Dönemi: Jay Z Ve Occupy Wall Street T-Shirt'leri

%99 hareketi t-shirt'leri %1 farkıyla


%1'in %99'a üstünlüğüne tepki geliştirme iddiasıyla hayat bulan Occupy Wall Street hareketine herkes farklı noktalardan bakmaya devam ediyor. Jay Z, konuya en somut yaklaşanlardan.

Jay Z, hareketin bilinirliliğini fırsata dönüştürmek istiyor. Ufak bir kelime oyunuyla ''Occupy All Streets'', Jay Z'nin Occupy Wall Street t-shirt serisinin ilk örneğinin sloganı.

Occupy Wall Street taraftarları, Jay Z'nin hareketten bağımsız ve hareketi destekleme derdinden uzak bu hareketine tepki gösteriyor. Türkiye gündemi halen bedelli askerlik, farkındayız. Öte yandan Amerika şu anda Jay Z'nin bu eylemini tartışmakla meşgul.

Derken aklımıza Rage Against the Machine geliyor. Kendileri seneler önce ateşli kalabalıkları, bildiğiniz, evet bildiğiniz ana akım festivallerde benzer mesajlarla kucaklamakla kalmamış; tavırlarını şu anda Occupy Wall Street eylemlerine benzeyen bir eylem ve 'Sleep Now In The Fire' videosuyla taçlandırmışlardı.


Canlı performanslarına bir göz atsak?


Ne enerji, değil mi? Sanki kalabalık konser çıkışında bu birlikteliği önüne gelen herkese mesajları ulaştırarak sürdürecek gibi geliyor.

Genelde kalabalık, konser sonrası evlerine dağılmayı tercih ediyor. Konser hatırlarına geldikçe de iPod'larından Rage Against the Machine dinlemeye devam ediyorlar, kabaca tahminim.

Occupy Wall Street cephesi, Jay Z'nin hareketle bağlantısı olmadığının altını çizmeye devam ediyor. Jay Z, t-shirt'lerin üretimini durdurmaya karar veriyor. Şu anda durum böyle.

Spor ayakkabılar daha çok talep, daha az tepki görürdü belki?



Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa