30 Kasım 2011 Çarşamba

Farklı: Dubstep

Sakin olmayı vadetmiyor!

Birçok farklı tarzın sentezlenip bir araya geldiği ve yaklaşık on senedir pek çok kitlenin dinlemekten vazgeçemediği dubstep hakkında şu şudur gibi açıklamalardan ziyade bol bol dinlemek vaktinizi daha değerli yapabilir.

Keza bu konuda dubstep'i bir yerlere net koymak mümkün değil, hem durum içinden çıkılmaz hale geliyor hem de bu işin öncüleri dubstep'in tarzdan öte tarzları bir araya getiren akım olduğunu savunuyorlar. Ancak özetiyle dubstep: Az biraz reggea, bolca dub, bir tutam jungle/ dnb, üstüne de elini korkak alıştırmadan techno! Ve son dönemlerde elektronik müziğin pabucunu dama atan, partilerin vazgeçilmezi olmuş yeni bir akım!

1) Dubstep'le tanışmak için:



2) Konu dubstep olunca Skrillex duymamak imkansız. Olay bir Korn şarkısına dubstep remix yapmaksa, dinlemeye doyamacağınız sınırlarda olabilirsiniz. Ve bu noktada dubstep'in tarz konusunda yine sınır tanımayacağının altını çizebiliriz.



3) Skrillex ve dubstep'ten bahsettiğimiz yerde, sözü direk kendisine veriyoruz. Alex Chapman soruyor, Skrillex dubstep'i, Skrillex yorumuyla anlatıyor.



4) Serkan is my girl dubstep remix'i de olmalı.



5) Başı yine kim çekiyor dersiniz? Beş dünya ünlü DJ'i (Pretty Lights, The Crystal Method, Mark Ronson, DJ Premier ve Skrillex) turntable'in başına  geçtiğinde, beş farklı geleneksel müzik tarzını remixleriyle yeniden yaratmaya kalkarsa ortaya çıkacak müzik lezzetini bir de siz düşünün. Re: Generation isimli bu projede DJ'ler, The Doors üyeleri, Leann Rimes ve Erykah Badu ile çalışıyorlar. Projenin heyecanla beklenen filmi ise 2012'de vizyonada olacak.



6) Example'ın son zamanlarda Calvin Harris'e şapka çıkartıracak işler yaptığını iddia edebiliriz. Hip- hop ile başladığı müzik hayatına muhteşem dans parçaları ve onikiden vurabilecek şarkı sözleri ile devam eden Example, dubstep aleminde de kendine bir dünya yarattı. Belki de replay yapmaktan bıkamayacagınız şarkı, dubstep'in bir diğer üstadı Skream işbirliği ile yeni bir tarzın kapılarını açıyor.



7) Tabiki bu durumdan Adele'de nasibini alıyor, keza bütün şarkılarının bir dubstep remix'i sevgili Youtube'da mevcut ve yine Skrillex imzasıyla:



8) Hiphop'ı farklı tarzlardaki soundlardan besleyerek yeniden oluşturan Wu-Tang Clan'da dubstep'i de ihmal etmiyor. Öyle ki Meets the Indie Culture isimli mixtape projesinin ikinci partını bu konuya ayırmış. Konukları ise bilinen dubstep isimlerinden Grime, Yoof, Nebula ve Dore.



9) Dubstep ve aksak ritmlerine olan hislerinizi pekiştirmek adına, oldukça ilgi çekici ve başarılı video klibi ile:



10) Dans etmenin kaçınılmaz olacağını varsaydığımızda, nasıl dans etmemiz gerektiğini de az çok bilmiş olmak işe yarayabilir. Bir anlamda apaçi dansı diye tanımladığımız el kol hareketlerinin dubstep versiyonunu farklı yerlere koymakta fayda var. Zira üzerine konuştuğumuz dubstep'e bir gün apaçi marşı olarak rastlamak istemeyebiliriz.

Share This
Subscribe Here

5 yorum:

bogazici1500 on 9/12/11 12:44 ÖÖ dedi ki...

dubstep yazısı yazmışsın, cigden bahsetmemişsin arkadaşım. dubstep cigo müziğidir. normal kafayla hakkaten gitmez. weed+dubstep=double weed falan derler hatta ecnebiler. muhtemelen cigo içmeyen steril üniversitelilerden kurulu avaz avaz ekibinden de bunu beklerdim zaten.

kulübü yıllarca sırtında taşımış sizi bir yerlere getirmiş insanlara vermeyin de, nerede kaypak insan var onlara verin zaten. okulu bıraksalar bile kulübü bırakmasınlar, ünlerine ün katsınlar e mi.

Buse Ozdelice on 9/12/11 10:39 ÖS dedi ki...

herhangi bir şey içmemin kimseyi ilgilendirmediği gibi, müzik tarzlarını ''birşeyler içmek'' gibi kategorize etme durumuna inanmadığımdan mevzu bahsine gerek duymadım. kulübe karşı olan düşüncelerinin de dubstep'le herhangi bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

bogazici1500 on 17/12/11 10:19 ÖS dedi ki...

ha ha ha buusee faça olmuşsun: "kimseyi ilgilendirmediği gibi."

dubstep boş kafayla gitmez yapmayın etmeyin. rusko'nun woo boost'u pcp içmeden yazdığını iddia etmeyin. her maddenin bir müziği var. müzik tarzları bu şekilde kategorize edilemeseydi en basitinden bir sezen aksu olmazdı.

ayrıca egenin güzel bir ilçesi olan akhisar'dan kopup gelmiş, orada bambaşka tanınan gencecik bir kızı kendine meze yapıp antidepresanlara mahkum eden godoşları da savunma bana. öptüm.

not: kenevirden bahsetmez isen ".. dubstep'i bir yerlere net koymak mümkün değil.." dersin tabii. dubstep tam olarak birden fazla müzik tarzına aşina ve birden fazla maddeyle haşır neşir bir müzisyenin kenevir etkisindeyken yaptığı müziğe denir. öğrenin yani.

Buse Ozdelice on 18/12/11 4:14 ÖS dedi ki...

öznel bir yazı olmadığı için olabilir mi?

güzel ifade etmişsin, aksini iddia etmiyorum sevgili bogazici1500. sadece ''dubstep nedir?'' e uygun güzel parçalardan oluşan bir yazıydı bu. niye bu kadar takıldın bu kenevir mevzusuna?

her maddenin bir müziği var da bu onları maddelere göre kategorize etmek zorunda kalacağımız anlamına gelmiyor.

egeli kızda bu konuya çok arabesk bir yaklaşım değil mi?

hani zaten her yazıya bu şekilde yaklaşılsaydı (ki bunu sadece burası için söylemiyorum)konu bir anlamda müzik tartışmaktan çıkabilirdi sanki ve neler olurdu bilemeyeceğim.

ama yine de öğrendik, teşekkürler!

Unknown on 2/12/12 5:38 ÖÖ dedi ki...

dubstep seven dostlar bekleriz https://www.facebook.com/pages/Kick-up/416138435118247

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa