17 Kasım 2011 Perşembe

Hoşgeldi: Google Music

Google sonunda müziğe el attı

Google dün itibariyle kendi müzik mağazasını kullanıma sundu!

Google geçtiğimiz bahar Music Beta adıyla sunulan ücretsiz bulut depolama servisini dün Google Music isimli dijital müzik mağazasıyla tamamladı.


Google, bulut sisteminin bütün kolaylıklarının yanı sıra elinizdekileri organize etmeyi de öneriyor. Müzikle alakalı zamanınızı alan diğer her şeyi bir kenara bırakmanızı ve müziği dinlemeye daha çok vakit ayırmanızı sağlamak gibi bir iddiayla geliyorlar. Yukarıdaki videoyu izlediyseniz muhtemelen dikkatiniz çekmiş olan bir diğer noktaysa, kullanıcıyı paylaşmaya ve aslında Google+'la paylaşmaya yönlendirmesi. Kısaca "Google'dan alın, Google'la dinleyin ve Google'da paylaşın" diyorlar. Bu anlamda Zuckerberg'in bu sene F8'de tanıttığı ve neredeyse web'de yaptığınız her şeyi kendi bünyesinde toplamak şeklinde özetlenebilecek projesine karşı Google'ın kendi hamlesini yaptığı da söylenebilir.

Mevzunun bir diğer ayağı da tabii ki Google - Apple karşılaşması olacak. Ne var ki o noktada fikir yürütmektense bekleyip olacakları görmek daha yerinde bir hareket gibi.



Dün gerçekleştirilen ürün lansmanı için Pearl Jam'den The Rolling Stones, Busta Rhymes ve hatta Tiësto'ya kadar pek çok ünlü ismin özel kayıtlarının kullanıcılara ücretsiz bir şekilde sunulduğunu da son bir bilgi olarak geçmekte fayda olabilir.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa