26 Temmuz 2010 Pazartesi

Love Parade Felaketi



Dünyanın en büyük tekno müzik festivali, 1,5 milyon kişi, izdiham, 19 ölü, 340 yaralı.


1989 yılında Berlin Duvarı yıkılmadan 4 ay önce ilki düzenlenen Love Parade (Aşk Geçidi) Müzik Festivalinin amacı tüm dünyaya aşk ve müzik ile dünyanın yaşanılır bir yer haline gelebileceğini göstermekti. Bu seneye kadar bu amacına sorunsuz hizmet eden festivalde bu sene yaşanan olaylar büyük üzüntü yarattı. 

Love Parade, 2008 yılından beri Almanya'nın Duisburg kentinde düzenleniyordu. Bu yıl yaklaşık 1,5 milyon kişinin katıldı festivalde geçtiğimiz cumartesi günü öğleden sonra felaket gerçekleşti. Festival alanını birbirine bağlayan 200 metrelik tünelde binlerce kişi mahsur kaldı ve yaşanan panik sonucunda izdiham yaşandı. Sonuç fena: 19 ölü, 340 yaralı.

Alman basınında büyük yankı yaratan olayda güvenlik sorunu ön plana çıkıyor. Belgelerle kanıtlanan açıklamada organizasyonun güvenlik için yeterli önlemi almadığı gözüküyor. İşin en garibi de olay yaşandıktan sonra polisin organizasyonu iptal etmemiş olması. Bir yanda insanlar ölürken diğer yanda binlerce insan müzikle kendilerinden geçiyordu.

Organizasyon ekibi bugün amacına gölge düşen festivalin bir daha düzenlenmeyeceğine dair bir açıklama yaptı:

“Love Parade her zaman barışçı ve mutlu bir organizasyondu ancak bu trajik kazayla gölgelendi. Kazada ölenlere, ailelerine ve arkadaşlarına olan saygımız sebebiyle bu organizasyonu sürdürmeyeceğiz. Bu da “Love Parade“lerin sonu anlamına geliyor.”
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa