20 Temmuz 2010 Salı

Türk Müzik Piyasasında Olay Var

Bu sefer de olay çıkaran Fazıl Say oldu.



13 Temmuz Günü Nur Çintay'ın Radikal'deki yazısını okurken olayı bu denli büyüyeceğini fark edememişim. Çintay, Fazıl Say'ın facebook sayfasında arabesk müzik hakkında bir hayranıyla yaptıkları konuşmada sarf ettiği sözleri köşesine taşımış ve sonunda apaçık kınamıştı Say'ı. Çintay'ın bu denli tepki göstermesinin bir nedeni öncelikli olarak şu sözler olsa gerek: 




"Arabesk müzik, arabesk yaşam tarzının betimlemesidir. Aydınlığın, çağdaşlığın ve öncülüğün, sanatçılığın sırtına külfettir. Emek karşıtıdır, duyarsızlıktır ve yaratamamaktır! Etik dışı “yalan dolanla” doludur. Ortadoğu işi, 3. sınıf, acındırmaca, tembellik, yeteneksizlik, rant, çamur, muallaklıklar üzerinden yaşar. Arabesk müziği yapan yapsın! Bu sayfaya tek gık diyeni yukarıdaki sebeplerden hemen atacağım! Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum, utanıyorum, utanıyorum!"





Tabii Fazıl Say'ın söyledikleri Türk müzik piyasasına bomba gibi düştü. Önce Işın Karaca ağır bir tepki gösterdi, ardından Fazıl Say ile Ahmet Hakan'ın atışmasına tanık olduk. Bugün de Orhan Gencebay'ın Say'ın Batsın Bu Dünya şarkısı üzerine yaptığı yorumlardan duyduğu rahatsızlığı okuyoruz haber sitelerinde.





Bir anda oldukça sert, yersiz açıklamalar yaparak bütün okları üzerine çeken bir adam, sosyal medyanın geleneksel medya ile buluşması sonucu olayın büyümesi, kültür ve kişisel yorumlar/hakaretler/saldırılar, birbirlerini anlamaya çalışmadan birbirlerinin üzerine gidenler, ağız dalaşına girenler, bu sansasyonda kendine yer edinmek isteyenler, ders çıkaranlari çıkarmayanlar... 

Ne kadar zor bir dünya yahu? Batsın mı?
Share This
Subscribe Here

3 yorum:

Uğur Gezen on 20/7/10 9:29 ÖS dedi ki...

cumhuriyetin dahi çocuğu gazının da iyi kafası varmış.

Fitah Tencur on 20/7/10 9:32 ÖS dedi ki...

bu elma yanaklı türk çocukları hep türk elması yiyor

snw on 22/7/10 1:20 ÖÖ dedi ki...

''Berhudar ol.''

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa