15 Temmuz 2011 Cuma

Scorcese'den George Harrison Belgeseli

Ekim ayında HBO'da.

Kelime dağarcıklarımızın dibini kazımadan kendisini tanımlamaya yetecek sıfat bulamadığımız yönetmen Martin Scorcese, listesi son yıllarda iyice kabaran belgesellerine bir yenisini ekliyor. Bob Dylan, Rolling Stones, The Band, Elia Kazan, Fran Lebowitz ve Giorgio Armani belgesellerinden sonra Scorcese'nin son çalışması Ringo Starr'ın burnu kadar bile ilgi çekemediğine hep üzüldüğümüz The Beatles üyesi George Harrison üzerine.

Geçen yıl tamamlanan ve 5-6 Ekim tarihlerinde iki bölüm olarak HBO'da gösterilecek George Harrison: Living in a Material World, çoğunu eşi Olivia Harrison'ın sağladığı konser görüntüleri, ev filmleri ve fotoğraflar desteği ile Harrison'ın hayatını anlatacak. Belgesel için röportaj yapılan isimler arasında ise Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono, Eric Clapton, Terry Gilliam, Tom Petty ve George Martin var.

Belgesel ile ilgili basın açıklamasında Scorcese, "Ben de milyonlarca insan gibi George'u dönemimizin soundtrack'i olan müziğiyle tanıdım. Olivia ile zaman geçirmek, George'un yakın arkadaşlarıyla konuşmak, bazıları hiç yayınlanmamış görüntüleri ve müzikleri incelemek değerli bir tecrübeydi." şeklinde konuştu. Olivia Harrison'ın arşivinden çıkan fotoğraflar, mektuplar ve günlüklerden oluşan bir kitap da eylül ayında çıkacak.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa