27 Ekim 2010 Çarşamba

Oradaydık: Yeni Medya Düzeni Konferansı

 YMD konferansına dair kısacık notlar


Dün, günlerdir heyecanla beklediğimiz son zamanların tartışmasız en ilgi çekici organizasyonu Yeni Medya Düzeni konferansındaydık. Gerçekten yoğun ve zihinsel anlamda yorucu, bunlarla aynı oranda da keyifli geçen bu günün üstüne söylenecek çok söz, üzerinde kafa yorulması ve tartışılması gereken çok nokta var. Avaz Avaz olarak bunu da yapacağız elbette ama öncesinde konferansın genel halinden de bahsetmeden olmaz.

  • Chris Anderson’ın sunuma başlamasıyla birlikte daha en başından doğru yerde olduğumuzu anladık. Değişen düzende dergilerin ve dergiciliğin nerede ve nasıl duracağı konusunda ciddi manada kafa açtı, kendine hayran bıraktı. Long Tail mevzusuysa bambaşka..
  • Arthur Sulzberger bir konuşmacı olarak günün hayal kırıklığı da olsa The New York Times’ın ileride izleyeceği dağıtım politikalarının cesurca olduğunu inkar etmek zordu.
  • Kurduğu kalabalık gruplarla dünyaya gününü göstermeye çalışanlara iyi bir haber çıktı konferanstan. Artık Facebook çılgınlığımız yetkili merciiler tarafından da onaylanmış vaziyette. Dünyada kullanım miktarının en yüksek olduğu birkaç ülkeden biri olduğumuz doğruymuş.
  • David Goodman ve radyo mevzusuna gelirsek söyledikleri oldukça netti: Radyo bitmedi ve bitmeyecek.
  • Young Turks’ün arkasındaki isim Cenk Uygur pek çokları için (İtiraf ediyoruz bizim için de) ilk planda diğer isimler kadar heyecan uyandırmamış olsa da günün en iyi konuşmacılarından biriydi ve gerçekten takip edilmesi gereken insanlardan biri olduğunu fark ettirdi. “Youtube’da yoksanız, yoksunuz demektir.” konuşmasının kilit cümlelerinden biriydi denebilir.
  • Konferansın flaş ismi Seth Godin beklendiği üzere herkesi kendine hayran bıraktı. Konuşmasının başlangıcından bitişine kadar geçen sürede “Neden bir başkası değil de Seth Godin şu anda bu konumda?” sorusunun cevabını onlarca kez aldık. Söylediklerinden alıntı yapmak lazım elbette ama o kadar çarpıcı ifadenin içinden bir tanesini çekip çıkartmak gerçekten zor.
  • Konuşmacıların “sosyal medya” kavramına ve hatta her türlü etiketleme ve isimlendirmeye yaklaşımları görülmeye değerdi.
  • Tatlıları görünce ağlama sınırına gelen insanlar olduğunu göz önüne alınca ikram edilen yemeklerin de konferansa dair notlarda yer alması gerektiği kararına varmak zor olmuyor. Konferans süresince çok iyi ağırlandık.

Konferans boyunca özellikle üzerinde durulan nokta bu konferansın devamının geleceğiydi. Organizasyondan oldukça mutlu ayrılmış insanlar olarak devamını heyecanla beklediğimizi itiraf etmek durumundayız. Bu bekleme süresince mevzuya daha çok kafa yorup daha yakından bakacağımız bilgisi Avaz Avaz takipçileri için  “görünen köyün kılavuzu” niteliğinde olsa da belirtmekte fayda var.

Yeni yazıları bekleyin..


Görsel: www.ntvmsnbc.com 
..
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa