16 Ekim 2010 Cumartesi

YMD: Gelenekselden Sıkılalı Çok Olmuştu

Malumun ifadesi değil, algılananlara yeni bakış açıları


Facebook anasayfanızı yenileyerek kendinizi medite etmeye çalıştığınız dakikalarda bile gaipten gelip "Seth Godin" diyen sesler şüphe çeker. Ben de her normal insan gibi bu durumda kafamı saatlerdir içine gömmüş olduğum ekrandan kaldırıp ne olduğuna bakmak zorundaydım, öyle de yaptım. Salonun uzak köşesindeki televizyonda isimler ve pek tabii resimler dönüyordu: Chris Anderson, David Goodman, Arthur Sulzberger, The New York Times, Last.fm, Wired.. Nasıl yani?

Hayır hayır, cidden... Nasıl yani?

Hepimizin isteyerek ya da istemeyerek kocaman birer kişisel "medya tecrübeleri havuzu" elde ettiği bir gerçek. Ve medyayla ilgilenen pek çok kişinin bulunduğu konumdan biraz daha uzaklaşarak büyük resmi görmeye, artık neredeyse kendini kafalarımızın içinde gerçekleştiren medyayı kavramaya çalıştığıysa bir başka gerçek. Ama bütün bunları, işin içinde parmağı olan, ya da daha doğru bir ifadeyle, bizzat işi tanımlayan insanlardan dinlemek mi?

Gerçekten, nasıl yani?

Kafamın içinde bütün bu düşüncelerle, konferans serüveinimin oldukça hızlı başladığını söyleyebilirim. Söz konusu serüvenin halihazırda az sayıdaki öğrenci biletlerinin tükenmesiyle oldukça hüzünlü bir hikayeye dönüşüşü de uzun bir süre güzel hislerle ilişkilendirilmeyecek. Ne var ki bunların hiç birisi Avaz Avaz olarak şu anki gündemimizi oluşturmuyor. 26 Ekim günü İstanbul Kongre Merkezi'nde bir kısım şanslı insan kafalarındaki "Nasıl?" sorularının sayılarını azaltmayı başaracak ve bu yakın zamanda "sosyal medya"nın her zamankinden daha fazla insanın gündeminde kendine yer bulması anlamına geliyor. Genel ve daha lokal bağlamlarda dijital medya, şimdiki durumu, geleceği, geleneksel olan üzerindeki etkisi, reklamcılık ve pazarlamadaki yeri derken Yeni Medya Düzeni Konferansı'nın katılımcıların halihazırda aktif bir şekilde parçası oldukları "sosyal medya" kavramını daha net algılamaları konusunda oldukça etkili olacağı tartışmasız.

Değişime çok az kaldı ve inanın bu bizi çok heyecanlandırıyor.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa