23 Ekim 2010 Cumartesi

Ari Up Hayatını Kaybetti

Ari Up, punk çağının en önemli Alman ve kadın temsilcilerindendi.  


The Slits elemanlarından Ariane Forster ya da bildiğimiz adıyla Ari Up, geçirdiği ciddi hastalık sonrasında hayatını kaybetti.

1962 doğumlu Ari Up, Nora Forster'ın kızıydı. Nora, dönemin punk yıldızlarıyla sıkı dostlukları olan bir insandı. Sex Pistols solisti John Lydon ile evlenmeleriyle beraber "punk kalesi" haline gelen yuvalarında fakir punk'çılar barınabiliyordu.

Böyle bir evde büyüyen bir kız çocuğu düşünün, albüm çıkarmasın da ne yapsın? Bu elverişli ortamda Ari Up, Joe Strummer'dan öğrenmiş gitar çalmayı ve bir kız grubu olan The Slits'i daha 14 yaşındayken kurdu.

Punk çağı olarak nitelendirebileceğimiz 70'ler sonu, 80'ler başı zamanlarında çıkan bu grubun, kız grubu kurmak isteyenler üzerinde büyük bir etkisi olduğunu biliyoruz. En son Kary Nash de Ari Up'ın müziğinde büyük etkisi olduğunu söyledi.

The Slits ilk haliyle devam etmedi belki ama grup albümleri ve Ari Up'ın solo çalışmaları, reaggae esintisinin ekilerinin bolca hissdilmesiyle punk'ın biraz dışına çıkarak post punk yaftasını sonuna kadar hak ediyorlar.

Üvey babası John Lydon 20 Ekim akşamında Ari Up'ın ödüğünü bildirdi.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa