3 Aralık 2011 Cumartesi

2011: Black Swan

This is psychosis!

Neden değerli?: Darren Aronofsky darbesini uzun zamandır hissetmediğimiz için. Tam zamanında ergen olanlarda Requiem for a Dream ile cool gibi görünenlerin saçmalık olabileceği fikrini yerleştiren Aronofsky, aynı dozda bir filmle geliyor olduğu haberi çok uzun süre çalkalamıştı ortalığı. Nitekim, aynı şey olmuş ve hissettirmeyi amaçladığı psikolojik gerilimi iliklerimizde hissetmiştik. 

Neyi değiştirdi?: Bir kere Natalie Portman'ı değiştirdi. Güzel oyuncunun güzelliğine güzellik, oyunculuk yeteneğine yetenek kattı. Aronofsky efsanesinin hala devam edip etmediğine dair tartışmaları başlattı. Kimileri yönetmenin eski halinden eser kalmadığını ve filmin reklamlarca şişirilmiş bir balon olduğunu iddia ederken, filmin vuruculuğuyla kendini kaybeden diğerleri de yönetmenin zekasına ve becerisine methiyeler düzdüler. Bu arada Mila Kunis'i de unutmayalım: Güzel oyuncunun ismi, bu filmle çok daha fazla anılmaya başladı.

2012'de ne alemde?: Prestijli ödüllerinde bol bol alan film, sektörde izini bırakacaktır. Gerilimin sadece insanı korkutarak değil, zorlu psikolojik problemlerle yüzleştirerek de olabileceğinin bir kanıtı olan film, bu yönüyle gerilim filmlerinde Aronofsky etkisini devam ettirecektir.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa