10 Aralık 2011 Cumartesi

2011: Elbow

Baktığın senin olsun, gördüğünü anlat. 

Neden değerli?: Köşe başının kıymetini bildikleri için, nostaljiyi çikolatayla kaplamadan sunacak kadar dinleyicilerine inandıkları için, Mercury Prize kazandıktan sonra bile Coldplay'in alt grubu olarak sahne alıp müzik piyasasının haline dudak kenarından tebessüm ettirdikleri için.

Neyi değiştirdi?: Kendilerini Glastonbury, Roskilde ve Wembley'e taşıyan The Seldom Seen Kid'in ardından Build a Rocket Boys! gibi bir uzunçalar kılığında meditasyon seansı kaydedebilecek sayılı gruplardan biri olduklarını gösterdiler. Personasının yarattığı karakterle sahiciliğin tanımını elastikleştirenlerin müzik muhabbetlerine yön verdiği bir yılda, ilk gençliklerinden beri birlikte müzik yapan orta yaşlarına yaklaşmış adamlardan pek beklenmeyecek şekilde iki nefeslik temiz hava tedarik ettiler.

2012'de ne alemde?: Paralel evrenlerden birinde, Ağustos 2011'de Londra'da ayaklananların kulaklıklarında Lippy Kids dönüyor olabilir. Bu evrende ise biz Elbow'un 2012 Londra Olimpiyatları'nın müziğini yapmasıyla yetiniyoruz.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa