11 Aralık 2011 Pazar

2011: Teoman

Teoman müziği bıraktığı için kimse ölmedi.


Neden değerli?: Böyle söylemek fena ama müziği bıraktığı için. Teoman bizim canımız. 9 stüdyo albümüyle Türk müziğini rock çizgisiyle kendi ismini yazdırmış, başarılı bir söz yazarı, müzik yazarı. Ancak 2011'in Ağustos'unda müziği bıraktığını açıkladı, yıktı ortalığı. 

Neyi değiştirdi?: Demek ki insan yaptığı iş kötüleşmeye başladığında bunu fark edebiliyor ve önüne geçebiliyormuş. Daha da öte, yaptığı açıklamalardan anlayacağımız gibi, başka bir şey yapmak istiyorsa onun peşinden gidebiliyormuş. Bu iyi, çünkü Ömür Gedik'le Teoman'ı bir kez daha aynı şarkıda duysak isyan çıkarabilirdik. Oysa biz onun pop/rock kavramını Türk müzik sektörüne yerleştirişini izledik, Türkçe sözlerin rock alt yapıda hiç irite edici durmayacağına şahit olduk ve buna inancımız arttı. Dolayısıyla sonsuz kredi açtık biz ona, her işini merakla takip eder hale geldik.

2012'de ne alemde?: Teoman 2012'de yeni bir albümle çıkarsa karşımıza şaşırır mıyız? Yok. Güler miyiz? Çok. Albümü dinler miyiz? Pek tabii. Bunu hepimiz biliyoruz, Teoman da biliyor. Yine de gerçekten müziğe ara vermiştir diye düşünüyorum ve muhtemelen film sektöründe bir işle çıkacak karşımıza. Sinan Çetin'le çalışmadığı sürece sorun yok. 

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa