14 Aralık 2011 Çarşamba

Yeni Film: Carnage

"Vahşi Tanrılar" için kurban gerek



Roman Polanski'nin yeni filmi Carnage veya Türkçe adıyla Vahşi Tanrılar 16 Aralık cuma günü vizyona giriyor.

Film konusu şöyle: Aynı okula giden çocuklarının kavgası üzerine Longstreet ve Cowan çiftleri bir araya gelip, çocuklarının sorunlarına bir çözüm bulmaya karar verirler. Ama bir apartman dairesinde çözüm için toplanan bu ekip kısa sürede raydan çıkar ve yeni sorunlar yaratmaya başlar.

Artık seksenlerine yaklaşan Roman Polanski'nin hala aynı enerjiyle yeni filmler çekip, muazzam oyuncularla çalışıyor olmasını görmek heyecan verici. Daha geçen sene Ghost Writer ile aralarında 60. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde kazandığı Gümüş Ayı'nın da bulunduğu pek çok ödülle dönen Polanski'nin, Carnage ve heyecan verici kadrosuyla neler kazanacağını merakla bekliyoruz.

Heyecan verici kadro derken, Kate Winslet, Judie Foster, Christoph Waltz ve John  C. Reilly'den söz ediyoruz. En çok hangisinin sizi heyecanlandırdığını bilmiyorum ama beni meraklandıran Inglourious Basterds'daki Hans Landa rolüyle kendine hayran bırakan Christoph Waltz. Bu sefer bir Polanski filminde nasıl bir iş çıkaracağını merakla bekliyorum.

Carnage, Yasmina Reza'nın Tony ödüllü aynı adlı oyundan Yasmina Reza ve Roman Polanski tarafından senaryolaştırıldı. Carnage'ı bir de tiyatroda seyretmek isteyenler için, bu ay İstanbul Devlet Tiyatrosu oyunu Ülkü Duru, Zafer Alagöz, Zerrin Tekindor ve İşdar Gökseven'den oluşan bir başka muazzam bir kadroyla sahneledi. Henüz ocak ayı programı açıklanmadı ama umuyoruz ki oyun önümüzdeki ay da sahnelenecek.

Bir gerilim yaratma ustası olan Roman Polanski'nin Repulsion, Rosemary's Baby ve Le Locataire'den oluşan meşhur Apartman Üçlemesi'nden farklı da olsa yönetmenin sevdiği mekanlarda birinde, bir apartman dairesinde geçen bu yeni filmi, yepyeni ilhamlara gebe, şiddetle tavsiye ediyoruz.

16 Aralık'ta sinemaseverlere Sherlock Holmes: A Game of Shadows ve Altın Koza Film Festivali'nden Jüri Özel Ödülü ile dönen Aşk ve Devrim'in de vizyona girdiğini hatırlatmak isteriz. Sinema dolu bir hafta sonu en güzeli.


Share This
Subscribe Here

1 yorum:

yigilante on 14/12/11 7:25 ÖS dedi ki...

piyanist 2'yi çekmediği sürece memnunum bu adamdan.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa