13 Aralık 2011 Salı

Oradaydık: Postrockmusic - Vol/2 Birthday Party


Şifa dağıtıldı!

Bundan bir sene önce '' Şüphesiz ki postrock kalplere şifadır'' mottosuyla hayat bulan radyo, 10 Aralık cumartesi gecesi birinci yaşını kutlamak üzere adeta bir postrock festivaline imza attı. Factory'de gerçekleşen gecenin sahne konukları Chopstick Suicide, Help!The Captain Threw Up, Kafabindünya ve On Your Horizon oldu.

Chopstick Suicide ile başlayan gece her ne kadar postrock'ın o sakin dünyasından uzak olsa da grubun oldukça hareketli sahneleri ve farklı müzik tarzlarıyla ve pogo'da gecikmeyen dinleyici kitlesi ile sahnenin önünde yerimizi almış olduk.


Sonrasında gelen Help!The Captain Threw Up sahnesi ile postrock alemlerinde yerlerimizi almaya başladık. 60'lar ve 70'lerin rock akımından bolca beslenen şarkılarını kendilerine özgü postrock tadıyla harmanlayan grubun sahnesine tanıklık ettik ve epey keyif aldık.


Kendi müziklerini postrock janr'ından bir noktada farklı kılan, deneysel bir tutumla enstrümantal müzik icra eden Kafabindünya bu minvalde kalplere şifa dağıtmakta gecikmedi. Severek dinlediğimiz Binlerce Özür parçasını canlı dinlemek postrockmusic gecesinde bir kez daha nasip oldu.


Festivalin sonunda astral seyahate çıkmaya hazırlanırken kendimizi farklı dünyalarda bulduk. Gülşah Erol, sahnede çellosunu adeta konuştururken, Ender Akgün davulda, Tuğrul Gültepe klavye ve Rammy Roo gitarda olmak üzere büyüleyici bir performansa imza attılar. Yüzlerde tebessüme bolca yer verdiğimiz konserde On Your Horizon şarkılarından nihayetinde mahrum kalmadık.


Gecenin postrock odaklı yani bir anlamda akıllara zarar ve huzur atmosferli ortamında her canlı performans radyoya ve dinleyicilerine birer yeni yıl armağanı olmuş oldu.


Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa