1 Aralık 2011 Perşembe

Grammy Adaylıkları: Hoşgeldin Bon Iver

Justin Vernon ve tayfası, dört Grammy'ye aday


Geçen yıl Arcade Fire'ın En İyi Albüm ödülünü alarak sürpriz yaptığı Grammy'lerde bu yıl şaşırtma sırası Bon Iver'de.

İkinci albümleri Bon Iver ile En İyi Alternatif Albüm kategorisinde aday olan grup, "Holocene" ile Yılın Şarkısı ve Yılın Kaydı ödüllerine, ve bunların yanında kafa karıştıracak bir şekilde En İyi Yeni Sanatçı ödülüne de aday. İlgi çeken nadir kategorilerden biri olan En İyi Sanatçı'da diğer adaylar ise J. Cole, The Band Perry, Nicki Minaj ve Skrillex.

Bon Iver dışında dikkat çekenler arasında, En İyi Albüm adaylığını kaçırsa da yedi adaylığıyla Kanye West, ve altı ödüle aday olan Adele var.

Wilco'nun ve Coldplay'in Rock, Fleet Foxes ve Eddie Vedder'ın Folk, Bon Iver ve Radiohead'in Alternatif kategorilerinde aday olmasıyla sınıflandırma konusunda sıkıntı çekildiği belli olan adaylık listesinde göze çarpan diğer isimler ise Yılın Kaydı, Yılın Şarkısı, En İyi Rock Performansı ve En İyi Rock Şarkısı kategorilerinde Mumford & Sons ("The Cave"), En İyi Folk Albümü kategorisinde --Nisan 2012'de Salon'da izleyeceğimiz-- The Civil Wars (Barton Hollow) ve En İyi Dans/Elektronika kategorisinde dubstep'in yatıya kalacağını garantileyen Skrillex (Scary Monsters and Nice Sprites).

Geçen yılın "Arcade Fire Kim?" cümbüşünden sonra bu yılki ödülleri dört gözle beklememizin sebeplerinden en büyükleri kimin Bon Iver'i nasıl telaffuz edeceği, ve yanlış telaffuzlara karşı kimin üstün müzik zevkini ne şekilde ortaya koyacağı.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa