17 Aralık 2011 Cumartesi

2011: Troll

Abi Shaggy ölmüş?



Neden Değerli?: Eskiden toplum içerisinde insanlar statülerine, sınıflarına göre tanımlanırsa kimlerin nasıl davrandığı konusunda daha rahat bir fikir yürütülebileceğine inanılırdı. Sonra internet; sınıflar ve statüler üstü bir yere konumlandı. Bu olayın sonucunda anlaşıldı ki insanlar sınıflar ve statülere göre değil troll, attention whore, fag, summerfag, newfag ve samefag olup olmadıklarına göre kategorilendirilmeliymiş. Troll'ler olmasa kimse böyle bir ayrım yapmanın gereğini duymazdı. Çünkü troll'lere kadar internette herkesin söyleyeceği önemli bir şey olduğu zannedilirdi. Troll'lük herkesin aslında sandığımız kadar önemli olmadığını gösterdi.



Neyi Değiştirdi?: İnsanların iletişim kurabildiği her yerde troll'lerin de var olabileceği öğrenildikten sonra kimse İBB'nin Facebook sayfasında Erol Köse tartışılmasına şaşırmadı. İletişimin bir iletişimsizlik şeklinde de olabilmesi bize insanın sınırsızlığını bir kere daha gösterdi. İnsanlık tarihi kadar eski olan aptallık tarihi George W. Bush'ın ikinci kere seçilmesinden sonra belki de ilk defa bu derece bilimsel bir malzeme olarak karşımıza çıktı.  



2012'de Ne Alemde?: Troll'lüğün bir trend değil, insanlık hali olduğu muhtemelen 2012'de anlaşılacak. Artık troll'ler bile troll olduklarını bildikleri için insanlığın karşısında artık yeni bir hedef var: En kötü troll'ün bile erişemeyeceği vandallık seviyelerine aslında yıllardır ana haber bültenlerinde ve "sosyal medya guruları"nın twitter sayfalarında çoktan çıkılmış olduğunu 2012'de fark etmek.

Share This
Subscribe Here

1 yorum:

Erkan on 3/1/12 4:56 ÖS dedi ki...

Teşekkürler gerçekten güzel site hazırlamışsınız.....

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa