29 Ağustos 2009 Cumartesi

Hayko'dan Ramazan Açılımı


Bu Ramazan bereketli geçti.



Siyaset dünyasında açılımlar yapıladursun, bizce yılın en önemli açılımlarından birini Hayko Cepkin yaptı. Hayko, geçtiğimiz günlerde TRT 1'deki "Sufi Klipler" programında yayınlanan klibinde ilahiye el attı ve "Demedim mi" parçasını yorumladı.

Yorumlanan parçanın belli bir geçmişi olmasından ötürü yapılanı büyük bir risk olarak kabul etmek mümkün olsa da, TRT 1'de yayınlanan, "güvenlik kontrolünden" geçmiş olduğunu da göz ardı etmemek gerek. Öte yandan, vasat sayılabilecek bir klibe sahip olsa da ciddi anlamda iyi bir yorumla karşı karşıyayız bence; sık karşılaşacağımız bir şey olmadığı için şaşırtıcı olacak elbette.

Öte yandan, bu açılımın ne kadar ses getireceği de meçhul. Bunu bir "tabuları yıkma" çabası olarak adlandıramıyorum, keza Studio Plastico gibi gösterimden kaldırılmayacağı da kesin. Yine de, Hayko'nun "Risk Budur" adlı eseri bana anımsattığını söylemeden de edemeyeceğim.

Meşhur klip az aşağıda, Youtube'da kendisini adlandırırken "Islamic Rock" etiketi de kullanılmış, başka bir şey diyemiyorum zaten.

Share This
Subscribe Here

15 yorum:

snw on 29/8/09 4:44 ÖÖ dedi ki...

''Sonsuza Dek Her Türlü Değerin Önünde: Arz-Talep'' isimli kitabımın giriş paragrafını oluşturacak bir gelişme.

candaş on 29/8/09 6:49 ÖÖ dedi ki...

olmamış. altyapı baştan savma, yorum vasat. sanki ramazana yetişsin falan denmiş :/

daha önce yapan dorian daha iyisini de yapmış bence. merak edenler için link de vereyim http://www.youtube.com/watch?v=hNPD9G7ZeiQ

snw on 29/8/09 7:09 ÖÖ dedi ki...

Dorian'ınki fena değildi evet yahu.

Yalnız bu İslam-Rock sentezi hiç bir zaman tam anlamıyla kotarılamayan Türk Rüyalarının arasında değerlendirilmeli artık.

Bir de tabii ki, Başbakan'ın Metalci Gençlik hakkındaki söylemlerini takip eden Diyanet'in Rock açılımı penceresinden bakmak lazım bu duruma.

candaş on 29/8/09 7:28 ÖÖ dedi ki...

ya aslında eski bu olay. cem karaca'larla falan başlayan öze dönüş dönemlerinde pek çok kişi ilahilerle uğraşmış (ya da ben şu an öyle sallıyorum). hani ilahiler de müzüğümüzün bir parçası onlara da el atalım demişler. yani bunu iki semazen eşliğinde klip yapıp ramazanda trt'de yayınlatalım diye yapmamışlar..

başka bir zamanda görsem şunu (şarkıya sesleniyorum burada) düşünce güzel, sonuç kötü diye geçiştirirdim.. ama şöyle çok popülist geldi bana..

hayko cepkin beykardeşimiz en böğürmeli kliplerini izleyip babam bile beğendiyse (ki babam yaşlı bir adam, babaların çoğu gibi) böyle sağa sola açılmaya gerek yok.. (gereksiz agresyon yaptım gibi oldu o kadar önemsediğim bir şey değil yazı öyle gelişti [ahah])

gökçe on 29/8/09 3:26 ÖS dedi ki...

bu " sufi klipler" olayı başlı başına ilginç alsında. ve bu program kpsamında ilahi söyleyen tek isim de hayko değilmiş, deniz arcak da bir ilahi söylemiş hatta oyuncu şebnem sönmez de.

Cemil Günel on 30/8/09 1:27 ÖÖ dedi ki...

Acaba haykocular ne diyor acaba bu duruma.Banada popülist geldi aslında hayko ne yapsa popülist geliyor.

snw on 30/8/09 2:34 ÖÖ dedi ki...

O oyuncu Şebnem Dönmez olmasın Gökçecim?: ) Ayrıca eğer oysa, fenafillahmış.

@trakedi- Gerçekten Haykocuların fikirleri de önemli bu durum hakkında.

candaş on 30/8/09 3:38 ÖÖ dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=AYI0AHQxGGY
buldum galiba :/ "hacivat karagöz neden öldürüldü"de geçen "dört kitabın manası" isimli ilahi varmış şebnem dönmez'in söylediği.

bunu "sufi klipler"de yayınlamak bambaşka bir tercihmiş hakikaten.. bu kadar yorum yaptık hala "bir klip nasıl sufi olur?" diye soramadık bile, buna da dikkat çekiyorum :/

Arel Koray Nalbant on 30/8/09 5:37 ÖÖ dedi ki...

bu ne abi?

snw on 30/8/09 11:38 ÖS dedi ki...

İşin köküne inmek lazım tabii sufi kliplerin ne civarda olmaları gerektiğini anlayabilmek için...

candaş on 31/8/09 2:01 ÖÖ dedi ki...

yok yani "sufi" klibin önüne gelcek bir sıfat değil gibi geliyor bana :)

snw on 31/8/09 2:59 ÖÖ dedi ki...

ahahha

Ya benzerlerini bir şeye göre sınıflandırmak mümkündür. Geçen Ramazan'larda benzer çıkışları Burhan Öcal'ların falan yapmışlığı var hatırlayabildiğim kadarıyla. Yani ''sufi'' belki doğru kelime değil ama benzerleri var, üstelik hayalimde canlandırdığım eski Ramazan klipleri de bu minvalde : )

Emre on 4/9/09 12:31 ÖÖ dedi ki...

Birisi şu adamı sustursun. Çıkmış ne söylüyor, birileri de onu dinliyor. Ne günlere kaldık ya!

snw on 4/9/09 1:22 ÖÖ dedi ki...

Hahaha

candaş on 5/9/09 5:08 ÖÖ dedi ki...

fikir trt'ninmiş, enteresan işler valla :/

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa