25 Ağustos 2009 Salı

Zombie Korkutuyor


Türün takipçileri bilirler, Hollywood korku sineması ekmeğini (genel hatlarıyla) 90'larda Scream, 2000'lerde ise Saw ekolünden çıkarmıştı. Daha kaç yıl Saw dehşetiyle çocuk büyütürüz bilinmez ama 2010'a yaklaşırken Hollywood'un, 80'ler video kültürünün ikon karakterlerine daha çok gişe fırsatı vermeye karar verdiği aşikar.

2007'de görece başarılı bir remake sayılan Halloween dünya çapında 80 milyon dolarlık gişe başarısına ulaşınca bir sequel'ine el atılmaması düşünülemezdi. Mchael Myers'ın yeniden doğuşunun ikinci filmi Halloween II, 28 Ağustos'da Amerika'da, 29 Aralık'ta ise Türkiye'de vizyona giriyor. Yönetmen, senarist ve prodüksiyon koltuğundaki isim ise gene aynı; gore kültürün kanlı canlı çocuğu Rob Zombie. Daha çok Michael'ın ebedi takıntısı Laure'ye ve ilk film sonrasında Laure'nin yaşadığı ruhsal çöküşe odaklanacağı söylenen filmin senaryosu ile ünlü seri, (eğer başarılı iş çıkarsa) gore korku filmlerinden psikolojik thriller olayına evrilecek gibi gözüküyor.


Hollywood'un ilk olarak Texas Chainsaw Massacre ile başladığı geçmişin korku serilerine dönüş stratejisi, (Freddy vs. Jason gibi bir melez filmi saymazsak) geçen sene Halloween ve Friday 13th ile gişede tatmin edici bir süreklilik göstermeye başlamıştı. 2010 Nisan'ında vizyona girecek Nightmare on Elm Street de bu konuda yüz güldürürse gelecek on senemiz büyük oranda 80'leri (tekrar ya da ilk kez) yaşayarak geçebilir.

Fanatiğine not: Zombie'nin 2011'e tamamlanması beklenen bir sonraki filminin de Tyrannosaurus Rex ismine sahip olduğunu belirtelim...
Share This
Subscribe Here

1 yorum:

snw on 28/8/09 3:34 ÖÖ dedi ki...

Texas Chainsaw ve Freddy vs Jason benim için bir balon olmaktan öteye gidememişti. Ağız tadıyla korkmak da epeydir özlemim, deneriz bir.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa