11 Ağustos 2009 Salı

Yahut: Easy


Çok sevdiğiniz şarkıların cover'larını bulduğunuzda ya da çok sevdiğiniz bir şarkının aslında bir cover olduğunu öğrendiğinizde hissettiklerinizi düşünün. Cover'ında güzelleşmiş şarkılar, cover'ında yerle bir edilmiş şarkılar, cover'ında hiçbir değişikliğe uğramamış şarkılar... Cover şarkı dinlemek apayrı bir heyecan.
Bu cover meselesi çok sakat. Bir şarkı cover edilecekse bir kere zaten güzel bir şarkı oluyor, belli bir kesimden yüksek beğeniyi kazanmış oluyor. O kesim de yeni halini beğenmiyor genelde. Ya da şöyle bir şey oluyor; şarkı yeni sahipleri tarafında o kadar iyi yorumlanıyor ki , asıl sahibinin varlığı unutuluyor. Çok bilinen grupların/insanların şarkılarının cover olduğuna da kimse inanmak istemiyor nedense.

Yarınki Faith No More konseri şerefine bugünün Yahut'u Easy olsun istedim. Easy, aslen bir Commodores şarkısı. Lionel Richie, vokalistliğini yaptığı bu gruptan ayrıldıktan sonra da çeşitli mecralarda kullandığı için ve yazarı olduğu için onun şarkısıdır Easy. İlk kez, 1977 yılında Commodores'un beşinci albümü Commodores'da yayınlanıyor. Şarkı listelere birinci sıradan giriyor. Ama bence Lionel Richie'nin yorumu bu şarkı için biraz yaşlı kalıyor ama ne diyelim, Lionel Richie ne iyi etmiş de icra etmiş bu şarkıyı. Yoksa Mike Patton'ın o karizmatik sesinden böyle bir şarkıyı dinleyebilir miydik? Faith No More Easy'yi 1992 çıkışlı Songs to Make Love isimli albümünde yeniden yorumluyor. Evet, bildiniz, benim görüşüm şarkının Faith No More versiyonunun çok daha başarılı olduğundan yana. Ya siz ne dersiniz?

Share This
Subscribe Here

1 yorum:

snw on 14/8/09 1:34 ÖS dedi ki...

Lionel Richie iyidir tabii ki ama FNM versiyonunu tercih ediyorum ben de.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa