31 Ağustos 2009 Pazartesi

The Gods Made Heavy Metal!

Eğer 90'larda oyun dünyasına bir şekilde adım attıysanız ve ilginiz tetristen öteye geçtiyse Tim Schafer'ı duymamanız imkansız. Full Throttle, Monkey Island, Grim Fandango ve (hasılat olarak istediğini bulamasa da eleştirmenlerce tüm zamanların en iyi oyunu tahtına oynayan) Pyschonauts'ın arkasındaki deha, bir süredir metal dünyasını karıştırmaya hazırlanıyor. Daha lafı geçen ilk günden bir külte dönüşen Brütal Legend, Schafer'i üne kavuşturan çalışmalar gibi adventure değil, aksine galonlarca kanın aktığı bir "epik" aksiyon oyunu.

Konu hakkında çok spoiler vermek Schafer'e hakaret olur, ne de olsa muazzam senaryolarıyla her yeni oyununda kalbimizi tekrar tekrar fetheden bir oyun otoritesi bahsettiğimiz. Ama dünyanın en kötü heavy metal grubunun roadie'sinin antik dünyalardan bir şeytanın tılsımını uyandırması sonucu kendini iblisler ve rockçılar arasındaki büyük savaşta bulması hikayenin lezizliğini hissettiren bir özet olacaktır. Seçilmiş roadie Eddie Driggs'i Jack Black'in seslendirdiğini, tılsımın sahibi şeytanın adının da "Örmagoden" olduğunu da söyleyeyim, nasıl bir uçarılığı deneyimleyeceğimizi siz düşünün.

Pyschonauts'ın pazar başarısızlığına karşın eleştirmenlerin beğenisi işe yaramış olsa ki platformdan aksiyona geçişte Schafer pek tereddüt yaşamamış gibi görülüyor. Şayet oyunun resimleri ve videoları bomba gibi. Sanırım tarihte ilk defa eleştirmenler bir şeylerin güzelleşmesinde somut rol aldılar Brütal Legend'la(Fazla mı sert oldu ne?). Brütal Legend'ın en büyük özelliklerinden biri ise bir aksiyon oyunu olmasına rağmen Guitar Hero,Rock Band gibi serilere taş çıkaracak genişlikte bir soundtrack arşivi bulunması. Aralarında Judas Priest, Marilyn Manson ve Ozzy Osbourne'un da bulunduğu 75 ismin 105 şarkısını içinde barındıran oyun için geçtiğimiz günlerde hayli ilginç bir reklam da yapıldı. Tim Schafer, oyundaki grup ve şarkı isimlerinin hepsi sırayla okunurken bir rubik kübünü çözmeye girişti ve 3 dakika 53 saniyede amacına ulaştı. Scafer zaferini kutlarken listenin bitmesine ise (arada atlananlar dışında) hala 3 şarkı ve grup adı vardı!

Onu deli gibi seviyoruz ama Schafer'ı nasıl kırdık bilinmez, Brütal Legend'ı PC oyuncuları olarak oynama şansımız olmayacak. Brütal Legend, 13 ve 16 "Rocktober"da PS3 ve XBOX360 için satışa sunulacak.Oyunun ilk demosu ise 17 Eylül'de görücüye çıkacak. Biz PC oyuncuları da büyük ihtimal konsollu arkadaşlarımızın evine kolumuzun altında kola cips tarihin en büyük akınını gerçekleştireceğiz.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa