22 Ağustos 2009 Cumartesi

Tarantino'dan Görsel ve İşitsel Birliktelik



Film müzikleri, bazı otoriterlerin düşündüğünün aksine, filme can katıyor. Film sırasında kullanılan müzikleri dinlemek ayrı bir zevk. Hangi duygu nasıl müzikler kullanılarak anlatılıyor, bir filme girerken büyük merak konusu. Hele ki o müzikleri alıp, yolda yürürken, vapurda manzarayı seyrederken, odanda müzik dinleyerek keyif çatarken dinlemek tarifi olmayan zevklerden.

Pek tabii işin tadı en kaliteli film müzikleriyle daha çok çıkıyor. Bu uğurda benim bayıldığım iki yönetmen var: Quentin Tarantino ve Danny Boyle. Bu iki yönetmenin filmlerinde kullandığı müziklere, tek kelimeyle, bayılıyorum. Bu iki yönetmenin filmlerinde kullandığı müzikler hem filmdeki duygularla bağdaşıyor, hem de o müzikler başlı başına çok çok iyi oluyor.

Hal böyleyken müthiş bir gelişmeyi haber edeyim: Tarantino'nun yeni filmi gösterime girdi! Inglorious Basterds ( Türkçeye Soysuzlar Çetesi diye çevrildi) isimine sahip filmin oyuncularında başı Brad Pitt, Eli Roth, BJ Novak, Daniel Brühl ve Mike Meyers çekiyor. Bu filmde de Özellikle Pulp Fiction ve Kill Bill ile yarattığı müzikli müthiş atmosferi bu filmde de yakalayacak gibi. Nedeni, önceki filmlerinde çalıştığı gibi Ennio Morricone, Ray Charles and Elmer Bernstein gibi isimlerle çalışması. Ne muhteşem değil mi?

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa