23 Ağustos 2009 Pazar

Kıyamet "Yol"unda...


No Country For Old Men'i sevdiniz mi? Peki Amerika'nın güneyinin tozlu ve sıcak gün ışığına rağmen her daim karanlık atmosferini tekrar yaşamayı göze alır mısınız? O zaman birkaç aya vizyona girecek The Road'a hazır olun, çünkü alıştıklarınızın çok ötesinde bir film sizi bekliyor.


No Country For Old Men'in yazarı Cormac McCarthy'nin romanı The Road, kıyamet sonrası gelecekte geçen bir bilimkurgu romanı. Kitabın sıradan bir maceradan falzasını anlattığı ise çok açık çünkü 2007 yılında eser Pulitzer ödülü ile onurlandırılmış. Türkçesi ne vakit basılır bilmiyorum ama The Road'u bulduğunuz an satın almakta tereddüt etmeyin derim.

The Road'un sinema uyarlaması güçlü bir yapım olacak gibi durmakta. Viggo Mortersen, Charlize Theron, Guy Pearce ve Robert Duvall gibi kalburüstü oyuncularla zaten iddialı olacağını hissettiren yapımın yönetmen koltuğunda ise 2005 yapımı müthiş film "The Proposition"ın yönetmeni John Hillcoat oturuyor.


John Hillcoat adını bilenler ise şimdi yazacağıma zaten şaşırmayacaklardır. The Road'ın müzikleri kim tarafından yapılıyor dersiniz? Pek tabii, western işi tozlu cehennemleri tasvirde istisnasız en uygun isim olan Nick Cave! Biz Bunny'i nasıl öldürdüğünü düşünürken Nick Cave kıyametten sonrası için planlarını yapmakla meşgulmüş demek ki...
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa