28 Aralık 2009 Pazartesi

Lokma: 3G




İlk kez 2001 yılında Japonya'da sunulmaya başlayan 3G (3rd Generation) teknolojisi Nepal'in ulu dağları, Moğolistan'ın uçsuz stepleri ve Uganda'nın cefakar halkından sonra 121. ülke olarak Türkiye'de devreye giriyor. Uzmanlar 3G'nin, ağ operatörlerinin daha geniş ve gelişmiş hizmetleri, geliştirilmiş spektral verimlilik sayesinde ulaşılan daha büyük ağ kapasitesiyle sunmalarını sağlayacağını belirtiyorlar.

Aynı uzmanlara "Güzel ama günlük hayatta ne işimize yarayacak?" diye sorduğumuzda kamuoyunun dikkatini en çok çekenin görüntülü konuşma hizmeti olduğunu ama teknolojinin temel faydasının yüksek hızda kablosuz veri iletimi olduğunu söyleyip, bir kaç somut örnek talebimizi de "Merak ne güzel şey" diyip şu şekilde cevapladılar:

-Ülkedeki ünlü insanların reklamlar için yapacakları komikliklerle baya eğlenebileceğimizi,
-Başbakan'ın 3. torunu ile telefondan tanışabileceğini,
-Hatta Amerika'da benzin istasyonu işleten bir vatandaşımızın oradan Adana'daki kendi düğününe katılabileceğini bildirdiler.

Kafamıza yattı yani, hoşumuza gitti. Biz de okuyucularımızı telefonda aniden gördüğünüz yaşlı erkek resminin, aşık olduğunuz kızın babasıyla görüntülü konuşma belirtisi olabileceği konusuna uyarıp, 3G'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.
Share This
Subscribe Here

1 yorum:

Büşra Mutlu on 28/12/09 5:56 ÖS dedi ki...

"kafamıza yattı yani, hoşumuza gitti." ahah çok iyi olmuş bu

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa